Az indiaiak kitalálták: így lesz friss a paradicsom akár 60 napig is
Egy indiai fejlesztésű tárolóban UV-lámpák és hanghullámok segítségével 45-60 napig megőrizhető az érett paradicsom minősége.
Egy indiai fejlesztésű tárolóban UV-lámpák és hanghullámok segítségével 45-60 napig megőrizhető az érett paradicsom minősége.
Rengeteg olyan hatás van, ami arra ösztönöz bennünket, hogy új, hatékony termesztési módszereket helyezzünk előtérbe.
Görögországban a magas élelmiszer-infláció csökkenti a zöldségek és gyümölcsök keresletét.
A hómentes teleink miatt ma már inkább „tél alá vetés” technológiája régóta működő gyakorlat a kiskertekben.
Marokkó legnagyobb hajtatott zöldségtermesztő körzete, a Souss Massa régió továbbra is a nyári szélsőséges időjárás következményeitől szenved.
A kivitel a vizsgált időszakban tizennyolc százalékkal nőtt, és elérte a 19,2 ezer tonnát.
A fordított áfa növelhetné a termelők versenyképességét Magyarországon a beruházások mellett.
Idén októberben megduplázódott a hajtatott paradicsom ára a lengyel nagybani piacokon.
Jelentős áremelkedés tapasztalható az utóbbi hetekben Ukrajnában a paradicsom piacán.
Spanyolországban tizennyolc százalékkal nőtt a paradicsomexport volumene az előző évben.
A nyári hőhullámok és a vetőmaghiány miatt Marokkóban több mint egy hónapos csúszásban van a korai zöldségek szezonja.
Több olyan évelő növény is van, mely nálunk ugyan egynyári, pedig akár át is teleltethetnénk őket.
A kormány döntése értelmében biztosan velünk marad az árrésstop a következő év tavaszáig.
Az EU 2024-es gyümölcs-, zöldség- és burgonyatermelése szinte megegyezett az előző évivel.
Amerikai kutatók egy aranysárga alapszínű, vöröses árnyalattal rendelkező új koktélparadicsom fajtát nemesítettek ki a prémium szegmens számára.
Almeríában továbbra is kiválóak az időjárási körülmények, de a kártevőnyomás nem enyhül.
A frisspiaci paradicsom volumene 1%-kal haladja meg a tavalyit az Agreste prognózisa szerint.
A globális paradicsompiac vegyes dinamikát mutat: a termelés, a termőterület és az árak alakulása régiónként jelentősen eltér.
Magyarország ott van az európai frisszöldség-exportőrök TOP10-es listáján, három kategóriában pedig kimagasló eredményeket érünk el.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.