2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Nyomozók vitték el Csányi nagy vetélytársát

agrarszektor.hu
Nyomozók vitték el Lengyelországban, de később elengedték az egyik legnagyobb magyar húsipari cég olasz főtulajdonosát, Piero Pinit. Az olasz befektető Magyarországon a kiskunfélegyházi vágóhidat működteti, ahol még a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgatóhoz köthető, új mohácsi vágóhídnál is több sertést vágnak le.

Rajtaütésszerű akcióban vitték magukkal az adónyomozók nemrég Piero Pinit, Lengyelország legnagyobb vágóhídjának főtulajdonosát, valamint ottani ügyvezetőjét - írja a Figyelő. Az ügy hátterében a lap szerint az áll, hogy a Pini Polonia egyes vezetőit adócsalással és feketemunkával gyanúsítják.

Még december 8-án a lengyel Központi Nyomozó Iroda akciója során több mint 200 rendőr, határőr és adónyomozó szállta meg a Pini Polonia kutnói vágóhídi épületét. Egyebek között forgalmi adóval, valamint a munkavállalókkal, közöttük is a külföldi állampolgárok foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumokat kerestek. Lengyelország legnagyobb húsfeldolgozó üzemében ugyanis a Figyelő szerint nemcsak helyiek, hanem nagy számban ukrajnai lengyelek is dolgoznak.

Piero Pini régóta érdekelt a magyar húsiparban is, ahol a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A cég árbevétele 2015-ben elérte a 74,3 milliárd forintot, és ezzel - piacvezetőként - megelőzte a Csányi Sándor tulajdonában lévő, 73,7 milliárdos forgalmú Pick Szeged Zrt.-t is. Sőt, a Hungary Meat vágóhídján több sertést vágnak le évente, mint abban a Csányi Sándorhoz köthető új mohácsi üzemben, amely idén januárban kezdi meg üzemszerű működését. Így az évi egymillió sertés levágására képes mohácsi feldolgozó egyelőre "csak" a második legnagyobb vágóhíd lesz a hazai piacon.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 9. 16:02