2024. április 25. csütörtök Márk
Ismét letartóztatták Magyarország egyik legnagyobb húsipari szereplőjét

Ismét letartóztatták Magyarország egyik legnagyobb húsipari szereplőjét

agrarszektor.hu
Múlt hét pénteken a spanyolországi Binefárban őrizetbe vették Piero és Mario Pinit, az olasz húsmilliárdos dinasztia két tagját. A spanyol hatóságok egyelőre még csak annyit közöltek, hogy egy 66 és egy 70 éves testvérpárról van szó, az okok pedig a munkavállalók jogait sértő bűncselekmények lehetnek.

Feltehetőleg Piero és Mario Pinit tartóztatták le a hatóságok múlt pénteken a spanyolországi Binefárban - írta meg a 24.hu a helyi sajtó értesülései alapján. A rendőrség egyelőre még csak annyit közölt, hogy egy 66 és egy 70 éves testvérpárról van szó, az őrizetbe vétel okai pedig a munkavállalók jogait sértő bűncselekmények gyanúja lehet. A Pini név nem ismeretlen Magyarországon, a húspápának is nevezett Piero a legnagyobb magyar vágóhíd, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa. Piero Pini ellen sok milliárdos, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt folyt eljárás, emiatt 9 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, és 2,5 év után hagyhatta el Magyarországot.

Piero Pini a 6,1 milliárd forintos kárösszeget megfizette, de a per ezzel nem zárult le. Piniéknek korábban a lengyel ügyészséggel is meggyűlt a bajuk, ott 15 milliárd forintra becsült költségvetési csalást gyanítottak. A család tagjai emellett négy éve már Spanyolországban is egy óriási vágóhidat üzemeltetnek, a binefári Litera Meat húsipari vállalatot, amelynek ők a tulajdonosai. A vágóhidat 70 millió eurós beruházással hozták létre, több mint 1600 dolgozót foglalkoztat, és a szektorban a legnagyobbnak számít Európában. A 24.hu oldalán az is olvasható, hogy az Aragón TV értesülései szerint a még folyamatban lévő nyomozás egy hónapja kezdődött a cég egyik dolgozójának panaszával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!