Ingyenesen kaphatnak jogi tanácsokat a gazdák

agrarszektor.hu
A NAK pályázatára ügyvédek és ügyvédi irodák jelentkezhetnek.

Tanácsadással és tájékoztatással kívánja segíteni tagságát jogi ügyekben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A jogsegélyszolgálati feladatok ellátására hirdetett pályázatára november 22-ig jelentkezhetnek az ügyvédek és ügyvédi irodák.

A jogsegélyszolgálat a tervek szerint térítésmentesen lesz igénybe vehető a kamarai tagok számára, ahol meghallgatják panaszaikat és átnézik a rendelkezésre álló iratokat. Ezután tájékoztatást kapnak arról, hogy a tényállás alapján az ügy milyen jogi körbe tartozik, milyen lehetséges megoldás létezik és mi a jogérvényesítés fóruma (például bírósági eljárás, hatósági eljárás, mediáció).

A jogosult NAK-tag által igénybe vehető térítésmentes jogsegélyszolgálat működése tehát nem terjedne ki a beadványszerkesztésre, okiratszerkesztésre, jogi képviseletre és a nyilvánvalóan nem jogi természetű panaszokra, kérdésekre. Az előbbi feladatok ellátására a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szeretne egy kedvezményes díjszabást elérni a tagjai számára a jogsegélyszolgálatot ellátó ügyvédek és ügyvédi irodák részéről.

A pályázati kiírás és jelentkezés részleteiről a NAK honlapján (www.nak.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők - derül ki a kamara közleményéből. Korábbi kamarai nyilatkozatok szerint az ingyenes tanácsadás az ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak azért érné meg, mert ügyfeleket szerezhetnének maguknak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?