Gazdák, figyelem! Fontos hírt közölt az Agrárkamara a tagdíjakról

Gazdák, figyelem! Fontos hírt közölt az Agrárkamara a tagdíjakról

agrarszektor.hu
2024. július 15-ig tart a tagdíj-megállapítási időszak az árbevétel alapú tagdíjat fizető magánszemélyek (őstermelők és egyéni vállalkozók), illetve gazdálkodó szervezetek számára a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK). Az érintett tagokat az Agrárkamara postai úton fogja értesíteni az ezzel kapcsolatos tudnivalókról.

Az árbevétel alapú tagdíjat fizető tagokat a NAK postai levélben értesíti a tagdíj-megállapítással kapcsolatos tudnivalókról, illetve a 2024. évi tagdíj megállapításához használt adatokról. Ezek – főszabály szerint – a 2022. évi árbevétel adatok, amelyeket az adóhatóság szolgáltatott a NAK részére. A NAK tagjai vagy képviselőik 2024. június 1-től tekinthetik meg a Kamara portáljáról (www.nak.hu) bejelentkezést követően elérhető e-Iroda fiókjukban a NAK által számukra megállapított 2024. évi tagdíjat. Az adatok módosítására és a további, a korábbi évekből már ismert kedvezmények pótlékmentes igénybevételére a tagdíj-megállapítási időszak végéig, 2024. július 15-ig van lehetőség. Azok a NAK által megállapított tagdíjak, amelyeknek eddig az időpontig sem az elfogadásuk, sem a korrekciójuk nem történik meg, a NAK Alapszabálya értelmében elfogadottnak minősülnek. A tagdíj megfizetésének határideje 2024. július 15.

A NAK tagjainak idén is lehetőségük van arra, hogy e-Iroda fiókjukon keresztül meghatalmazzák könyvelőjüket, adószakértőjüket, adótanácsadójukat vagy könyvvizsgálójukat, hogy helyettük ő fogadja el vagy korrigálja a 2024. évi tagdíjat. A korábban adott meghatalmazások – amennyiben időközben nem vonták azt vissza – idén is érvényesek. Az adószakértők, adótanácsadók, könyvelők és könyvvizsgálók eljárásáról bővebb információ a NAK portálján érhető el. Az Agrárkamara arra kérte tagjait, hogy naprakész információkért kövessék nyomon a köztestület portálját, tanulmányozzák a tagdíj-megállapítással kapcsolatos gyakran ismételt kérdéseket, vagy forduljanak bizalommal falugazdászaikhoz, illetve a NAK ügyfélszolgálatához (ugyfelszolgalat@nak.hu; +36 80 900 365).

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?