2024. július 25. csütörtök Kristóf, Jakab
Segítséget kapnak ezek a magyar gazdák: sokat bukhat, aki nem él vele

Segítséget kapnak ezek a magyar gazdák: sokat bukhat, aki nem él vele

agrarszektor.hu
Az erdészeti ágazatban tevékenykedők tájékoztatását kibővült országos szakértői hálózattal is segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A jövőben az Agrárkamara honlapján ki fognak alakítani egy széles körű, folyamatosan aktualizált erdőgazdálkodási tudásbázist, illetve el fog indulni egy ágazati szakmai hírlevél szolgáltatás is.

A hazai erdészeti ágazat magánszektora szereplőinek üzemmérete jellemzően kicsi, és sokuknak nincs lehetősége költséges tanácsadási szolgáltatások igénybevételére. A kamara ezért kialakított egy régiós szinten szervezett, 11 fős erdészeti szakértői hálózatot, amely ingyenesen tájékoztatási szolgáltatásokat nyújt számukra. A szakértők már megkezdték munkájukat, és a NAK által szervezett június 13-i Erdészeti ágazati kerekasztal-beszélgetésen bemutatásra kerültek meghatározó ágazati szervezetek vezetői számára is.

A kamarai erdészeti szakértők munkája mind az erdőtulajdonosok, az erdőgazdálkodók, a szakirányítók, a szaktanácsadók, illetőleg minden erdészeti termelő és szolgáltató vállalkozás számára hasznos. Ugyanakkor a NAK falugazdászai számára is szakmai háttértámogatást biztosítanak, ahogy tették már azt az idei egységes kérelem beadási időszakban is. Szolgáltatásaikkal a magán erdőgazdálkodás gördülékenyebb szervezését, a gazdálkodási és vállalkozási tevékenység gyakorlati problémáinak megoldását is segítik. Mindemellett a lehetséges pályázati források eredményes igénybevételéhez is támpontokat adnak.

Az erdészeti tájékoztatási szolgáltatás számos kommunikációs csatornán áll az érintettek rendelkezésére. A közeljövőben a NAK honlapján kialakításra kerül egy széles körű, folyamatosan aktualizált erdőgazdálkodási tudásbázis, illetve elindul egy ágazati szakmai hírlevél szolgáltatás. Továbbra is megjelennek majd kiadványok, tájékoztató cikkek a kamara gondozásában, valamint a NAK - miként eddig - a jövőben is szervez szakmai rendezvényeket, bemutatókat.

Az egyes régiókban dolgozó erdészeti szakértők telefonon - a +36 1 773 33 60-as telefonszámon keresztül -, elektronikus úton, valamint meghatározott vidéki kamarai ügyfélszolgálati pontokon személyesen is elérhetőek lesznek. A NAK tájékoztatási munkája során az agrártárcával, az erdészeti szellemi műhelyekkel, az erdészeti igazgatással, a támogatási rendszer üzemeltetőivel és az erdészeti szakmai szervezetekkel is együttműködik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?