MENÜ

Guinness-rekordot döntöttek kerékcserében

Világbajnokok lettek a németek targoncavezetésben

2018.10.03.

Világbajnokok lettek, ráadásul Guinness-rekordot is döntöttek a németek az idei nemzetközi targoncakupán. Az aschaffenburgi versenyen a Linde targoncagyár 9 gyakornoka 1 perc 8 másodperces szintidővel írta be magát a Guinness-rekordok könyvébe, a csapat ugyanis a F1-es kerékcserék mintájára próbálta meg a lehető legrövidebb idő alatt lecserélni egy targonca mind a négy kerekét. A német csapat lett a legjobb targoncavezetésben is, a magyar delegáció idén a 10. helyen végzett.

 

Idén 14. alkalommal rendezték meg Aschaffenburgban az targoncavezetők világbajnokságát, ahol egy három fős magyar csapat (Juhász Imre, Erdélyi Tibor, Reketyei Zsolt) is képviseltette magát. A rendezvény helyi szinten nagy volumenű eseménynek számít, az anyagmozgatók versenyére több ezren voltak kíváncsiak.

ungarn-k

A magyar különítmény.

A bajnokságra az országok 3 fős csapatokat indítanak, ahol a versenyzők ügyességét, szakértelmét teszik próbára, de a csapatmunkára is hangsúlyt fektetnek a bírák. 

Az idei verseny egyik különlegessége egy világrekord-kísérlet volt, ahol a Linde 9 gyakornoka megkísérelte egy targonca mind a négy kerekét lecserélni a lehető legrövidebb idő alatt, ahogy a Forma 1-es kerékcserék is zajlanak a bokszutcában. Ez végül 1 perc 8 másodperces idő alatt sikerült is, így az előírt 10 méteres tesztvezetést követően hivatalosan is Guinness-rekord született, melyet a Litvániából érkező Guinness-bíró, Mario Koike hitelesített.

A versenyen közel 200 targoncás indult, ebből 13 csapat saját országa színeiben, 18 céges csapat és 75 független targoncavezető.

internationalsgruppenfoto2-k