MENÜ

A CLAAS JAGUAR silózó SHREDLAGE® technológiával lett „Az év gépe 2017“ különdíjasa

2017.03.06.

A 2017-es SIMA kiállítás díjátadóján a CLAAS „Az év gépe 2017“ kategóriában a JAGUAR silózó SHREDLAGE® technológiával elnyerte a zsűri különdíját. Nagyszámú közönség követte a díjátadót a francia agrármagazin „Terre-net“ standján.

SHREDLAGE® roppantóhenger “Az év gépe 2017” díjjal.

 

A SHREDLAGE® márkanéven ismert technológia eredetileg az Amerikai Egyesült Államokból származik, és a silófeldolgozás egy új fajtája, melyet egyre több tejtermelő gazdaságban alkalmaznak a legelőkben szegényebb régiókban. Ennél a technológiánál a silókukoricát szokatlanul hosszúra, 26-30 milliméteresre szecskázzák. A technológia legfontosabb tényezője a nagyon intenzív növény- és kukoricaszemfeltárás a SHREDLAGE® roppantóhengerrel. A takarmánynövény intenzív feltárása többszörösére növeli a rostdarabok felületét, amely egyértelműen kedvezőbb bakteriális erjedést eredményez a silózást követően, de – ami még fontosabb –, a tehén bendőjében is az emésztés során. Ez a módszer jelentősen megnöveli a kukoricaszilázs szerkezeti hatását a bendőben és javítja a növényi részekben és a kukoricaszemekben található keményítő elérhetőségét, ami pedig a tejtermelés növekedéséhez vezethet. Továbbá a szilázs bendőbarát szerkezete az állomány egészségi állapotát is javítja.

A nagyobb laktációs teljesítményen és az állatok jobb egészségi állapotán kívül a SHREDLAGE® további előnyöket biztosít a tejtermelőknek. A keményítő optimális emészthetősége miatt kevesebb abraktakarmány hozzáadásával nagyobb laktációs teljesítményt lehet elérni. A strukturális takarmányok adagolását, mint például a szalma, szintén csökkenteni lehet, vagy akár teljesen el is lehet hagyni, így további költségeket lehet megtakarítani.

A SHREDLAGE® szemroppantó hengert Paderbornban gyártja a CLAAS.

„Az év gépe 2017“ díj átadója. Balról jobbra: Guillaume Feys (CLAAS France), Hermann Lohbeck (CLAAS Konszern Vezetőség), Dr. Philipp Eustermann (CLAAS Vállalkozásfejlesztés), Bernd Ludewig (CLAAS Konszern Vezetőség), Bob Armstrong (CLAAS of America), Thomas Schumacher (CLAAS Piacfejlesztés) és Dieter Dänzer (zsűritag).

 

„Az év gépe“ díjátadást második alkalommal bonyolították le a SIMA kiállításon, mely eseményt a DLV Német Mezőgazdasági Kiadó a francia „Terre-Net“ magazinnal együttműködve rendezte meg. „Az év gépe” az egyik legrangosabb kitüntető cím az iparágban, amellyel az új és jelentős innovációkat díjazzák.

Egy, a mezőgépészetre szakosodott, több európai országból delegált szakmai zsűri dönt 17 kategóriában a verseny győzteseiről. Idén 70 pályamű érkezett a zsűri elé.