MENÜ

Újabb fejlesztések az AXIÁL-nál

Kiss Melinda Katalin 2018.12.25.

2019-ben is növekedésre számít az AXIÁL minden üzletágában. Jövőre is folytatják az üzlethálózat fejlesztését, év végére várhatóan elkészül az új, sárvári telephelyük is.

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a CLAAS TUCANO 450 kombájn 2019-es AGROmashEXPO – AgrárgépShow kiállítások termékversenyén

 

Jó évünk lesz 2019-ben is - mondta az Agro Napló érdeklődésére Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonosa. Arra számítanak, hogy kitart a gazdák gépvásárlási kedve, mivel a tapasztalat az, hogy a termelők egyre inkább a munkafolyamatok gyors befejezésére törekednek, ehhez pedig szükséges a saját géppark fejlesztése. A cégvezető optimizmusát az is táplálja, hogy a várhatóan 80 milliárd forintos idei nettó árbevételükhöz jelentősen, és az előzetes várakozásaikon felül hozzájáruló építőipari gépértékesítésre továbbra is élénk kereslet mutatkozik, mivel az építőipar lendülete várhatóan jövőre is kitart majd az uniós beruházások megvalósítási szakaszba lépése, illetve a lakossági szegmens növekedése miatt.

 

harsanyi-zsolt-axial-k

Harsányi Zsolt, fotó: AXIÁL Kft.

 

Ahogyan az állattenyésztés automatizálására is, amit a DeLaval termékeinek - többek között automatikus és hagyományos fejőberendezések, istállótechnológiai, hűtési és takarmányozási megoldások, trágyakezelési és telepirányítási rendszerek, higiéniai és állatjóléti termékek - regionális forgalmazójaként igyekeznek majd kiszolgálni. 2018 decemberétől ugyanis az AXIÁL a kizárólagos forgalmazó Fejér, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Zala, Somogy, Vas, Tolna, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében, valamint Galánta, Dunaszerdahely, Érsekújvár, Komárom és Léva szlovák járásokban. Szeretnénk még két-három, az októberben az Aranykocsi Zrt.-nél átadotthoz hasonló automatizált telepet építeni - jegyezte meg Harsányi Zsolt.

 

mobile milking unit-delaval

DeLaval mobil fejőegység

 

A jövő évi tervekről szólva elmondta, hogy folyamatosan vizsgálják a tevékenységbővítési lehetőségeket. Ami biztosan megvalósul, az a szombathelyi telephelyük Sárvárra költöztetése és bővítése mintegy egymilliárd forintos beruházással. Ez jelenleg engedélyeztetési szakaszban jár, de a tervek szerint év végére át is adják majd az új telephelyet.

A Fendt korábban bejelentett automatikus munkagép-csatlakoztatással kapcsolatos fejlesztése egyelőre szériában még nem elérhető, azonban a gyár biztosan tervezi a bevezetését - válaszolta Harsányi Zsolt, az AXIÁL tulajdonosa a Szent István Egyetem két gépészhallgatója, Antal Márton és Rátkai Márton érdeklődésére. A két hallgató az Agro Napló meghívására vett részt a 2019-es AGROmashEXPO – AgrárgépShow kiállítások termékdíjasait bejelentő sajtónapon, így a hazai szakemberek közül elsőként és közvetlenül a forgalmazóktól kaphattak részletes információkat a 2019-es év díjazott újdonságairól, a mezőgépfejlesztések várható irányairól. A fiatalokat elsősorban a Fendt 900 Vario MT gumihevederes traktor széria új rugózási megoldásai mellett a beépített váltószerkezet, és főleg a motorteljesítmény érdekelte. Utóbbival kapcsolatban kiderült, hogy ebben a szériában maradt a 7 hengeres motor, de a gyártó tervezi a 12 hengeresre váltást is.

 

_1713118_web

Fendt 900 Vario MT

 

További információ az AXIÁL Kft. díjnyertes gépeiről ide kattintva!