MENÜ

Új kiadvány jelent meg a hazai erdőkről

Agro Napló 2022.11.24.

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya az előző évekhez hasonlóan idén is elkészítette a hazai erdők és erdőgazdálkodás legfontosabb jellemzőit bemutató kiadványát.

 

Az Erdővagyon és erdőgazdálkodás Magyarországon 2021 című kiadvány – mely idén rendhagyó módon kizárólag elektronikus formában érhető el – szemléletes módon, grafikonokkal, s rövid szöveges háttérmagyarázattal mutatja be az elmúlt másfél évtized változásait a magyar erdőkben: így például információt nyerhetünk az erdőterület változásáról, az erdőtelepítésekről, valamint erdeink élőfakészletéről, folyónövedékéről, és a fakitermelésekről – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

Különösen hasznosak a faállománytípusok változását és az idegenhonos fafajok területfoglalását bemutató adatok. De emellett tájékoztatást kapunk az erdei közjóléti létesítményekről, erdeink természetességi állapotáról, a védett és a Natura 2000 hálózathoz tartozó erdőkről is.

További hasznos adatok érhetők el az NFK és az Agrárminisztérium honlapján. Emellett ajánljuk az NFK online interaktív erdőtérképét is, mely szintén számos hasznos információval szolgál.

 

erdő_kiadvány

Fotó: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)

 

(Forrás: NAK)