MENÜ

Tűz volt az ötvenhektáros gabonaföldön

Agro Napló 2022.07.05.

Ötven hektáros gabonaföldön volt tűz a Békés megyei Kevermes határában, az oltásban részt vevők munkagépekkel egy 20 hektáros területet le tudtak határolni a tűz terjedése elől.

 

Várszegi György, Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: hármas szintű kiemelt riasztás volt, a helyszínre – a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal együtt – 8-9 jármű érkezett. A tűzoltók munkáját a hirtelen megváltozott szélirány is nehezítette – értesült a közleményből az Agro Napló.

A Békés Megyei Aratási Koordinációs Bizottság hétfői ülésén elhangzott, hogy Békés megyében egy hét alatt 43 mezőgazdasággal összefüggő, illetve 15 egyéb szabadtéri tűzeset történt, csak a hétvégén 23 tűzeset volt. Több helyen gabona égett, de kilenc alkalommal elhagyott tanyán volt tűz.

Végül sikerült megfékezni a tüzet. Várszegi György elmondta: 20 hektáron égett le a lábon álló gabona, a többi területet munkagépekkel sikerült elhatárolni; a tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Veszélyben volt egy kombájn is, amelyet végül sikerült megmenteni a tűz elől – tette hozzá.

 

(Forrás: MTI)