Nélkülözhetetlenek a jól képzett agrár-szakemberek

Agro Napló
A magyar mezőgazdaság és élelmiszergazdaság további megerősítéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő számú jól képzett szakember – jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Szent István Egyetem Tanévzáró Ünnepi Szenátusi Ülésén, Gödöllőn.
Fotó: Francz Ilona

Kiemelte, az agrárium a magyar gazdaság kulcsfontosságú ágazata. A mezőgazdaság évről-évre jobban teljesít, kimagasló mértékben járul hozzá a nemzetgazdasági növekedéshez és exportteljesítményéhez, egyre több embernek ad munkát, megélhetést.

Felmérésekre hivatkozva elmondta továbbá azt is, hogy az élelmiszerek iránti igény folyamatosan növekszik, így 2050-ben várhatóan több mint kilenc milliárd ember táplálását kell a világ mezőgazdaságának megoldania.

Fotó: Francz Ilona

Nagy István fontos feladatnak nevezte a Kárpát-medencén belüli gazdasági kapcsolatok erősítését. Megítélése szerint a magyarországi és a határon túli gazdák és gazdaszervezetek együttműködése kiemelt szereppel bír.

A földművelésügyi tárca évtizedek óta kiegyensúlyozott szakmai kapcsolatot ápol a Szent István Egyetemmel, amely a hazai agrárképzés kiemelkedő felsőoktatási intézménye. Magas színvonalú, komplex, elméleti és gyakorlati képzése biztosítja a magyar agrár- és vidékfejlesztési ágazat szakember-utánpótlását.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!