Új módszer gyorsíthatja a gombafertőzések azonosítását
Új módszerrel gyorsítható fel a gombafertőzések okozta terményhibák azonosítása – közölte honlapján a Szent István Egyetem (SZIE).
Új módszerrel gyorsítható fel a gombafertőzések okozta terményhibák azonosítása – közölte honlapján a Szent István Egyetem (SZIE).
Tisztán elektromos üzemű gépjárműveket és a töltésükre szolgáló töltőállomásokat szerzett be a Szent István Egyetem (SZIE) a Közbeszerzési és Ellátási...
Bemutatkozott az alapítványi fenntartásban február 1-jétől Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) néven tovább működő gödöllői központú Szent I...
Gyógynövényismerő és felhasználó képzést indít a Szent István Egyetem (SZIE) Gyógy- és Aromanövények Tanszéke, ahol a jelentkezőket megismertetik anna...
Megnövekedett a környezetben valósan jelen lévő, eddig becsült mikroműanyagok koncentrációja állapították meg a Szent István Egyetem (SZIE) és a WESSL...
Omega-3 zsírsavat is tartalmazó, tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen (SZIE), mindez elsősorban a várandós kismamák és születendő gy...
Okos tojás, vegetáriánus zöldség „szalámi”, speciális takarmány – csak néhány a Szent István Egyetem (SZIE) legújabb szabadalmai közül, amiket a Blue...
A Digitális Jólét Program (DJP) keretében az Agrárminisztérium (AM), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint az érintett élelmiszer...
A gödöllői komposztáló telepen tett szakmai látogatást Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturá...
Vízágyas matracokon pihenhetnek a Szent István Egyetem (SZIE) tehenei az optimális tejtermelés érdekében – közölte az információt az Agro Naplóval a f...
A Szent István Egyetem (SZIE) kutatói hiánypótló vizsgálatokba kezdte annak érdekében, hogy kiszűrhetők legyenek a hamisított paradicsomsűrítmények eg...
Szalmaborhoz töppesztenek szőlőt, mivel ezzel az eljárással kivédhetők a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai a szőlőtermesztésben vélekedik egy magyar a...
A világon elsőként magyar kutatók részvételével térképezték fel keresőkutyákkal a sakálok jelenlétét – közölte lapunkkal a Szent István Egyetem (SZIE)...
A pókok az almaültetvények lombkoronájában a leggyakoribb és legnagyobb fajszámban előforduló nagytestű ízeltlábú ragadozók közé tartoznak; tömegesen...
Az emberi táplálkozásban a tojás kiegyensúlyozott, szinte nélkülözhetetlen forrása a létfontosságú tápanyagok legnagyobb részének, ennek alapján figye...
Hat, jó piaci potenciállal rendelkező halfaj termeléstechnológiájáét dolgozták ki a Szent István Egyetem (SZIE) kutatóinak szakmai munkája nyomán és v...
A haszonnövények és állatok védelme érdekében jelenleg globálisan mintegy 3 millió tonna peszticidet használnak fel évente a világon. Magyarországon 2...
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) természetes szövetségese az egyetemnek – mondta a Szent István Egyetem (SZIE) megbízott rektora szeptember elejé...
A Szent István Egyetemen (SZIE) újabb intézkedéssorozat végrehajtását kezdték meg a koronavírus-járvány terjedésének minimalizálása érdekében – köztöl...
A Szent István Egyetemen (SZIE) négy új kutatás indulhat el idén az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) kutatási pályázaton elnyert mint...
A magánerdők földhasználati szerződései számos buktatót rejtenek, amelyekre nagyon oda kell figyelni.
Zöldség-gyümölcs ételmentő csomagokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szupermenta csapata.
Az EU és a Mercosur-országok politikai megállapodásra jutottak a tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról.
Ha ezeket a hibákat elkerüljük, egész télen gyönyörűek lehetnek az adventi virágaink.
Az olyan innovációk, mint a mesterséges intelligencia, a drónok és a precíziós gazdálkodás, egyre nagyobb szerepet kapnak az agráriumban.