2024. április 19. péntek Emma

Hamarosan áradásokat okozhat a sok eső

Agro Napló
A hét végéig az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb csapadék.
Fotó: HVG

A következő napokban lehulló nagy mennyiségű csapadék áradásokat okozhat, a Bodrogon például a másodfokú árvízvédelmi készültségi szint közelébe emelkedhetnek a vízállások – figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt írták: a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföld egyes részein már esik az eső, a csapadékzóna fokozatosan halad északkeleti irányba. Éjszaka a déli, délkeleti tájakon zivatarok is kialakulhatnak – értesült az Agro Napló.

Kép: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

A következő öt napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a lehulló csapadék mennyisége „igen nagy eséllyel” meghaladja majd a 20 millimétert. A bejegyzéshez készített infografika szerint kedd délutántól vasárnap délutánig Debrecenben 44, a Tisza-tónál 40, Szegednél 39, Miskolcon 37, Nyíregyházán 36 milliméter csapadék várható.

Kép: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

„Emiatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az elsőfokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a másodfokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók” – írták.

Kép: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

(Forrás: HVG)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Záporok zavarják az aratást

Záporok zavarják az aratást

Az elsőként érő árpa betakarítása többfelé már a múlt héten megkezdődött, de az időjárás záporokkal, zivatarokkal többször közbeszólt.

Marad a változékony kora tavaszi idő

Marad a változékony kora tavaszi idő

Bár tavaszi napok az elmúlt egy hét során is előfordultak, és ezen a héten még várhatók is, a télnek ilyenkor még bőven van ereje. A hét végén újabb l...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!