Bővült az élelmiszermérnökök tábora

Agro Napló
Közös feladatunk egy erős magyarországi élelmiszeripar építése, amellyel biztosítható az ország folyamatos élelmiszerellátása és élelmiszerbiztonsága – jelentette ki dr. Nobilis Márton.
Fotó: Facebook/Nobilis Márton

Az államtitkár kiemelte a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetének élelmiszermérnök szakán végzett hallgatóinak diplomaátadásán, hogy az elmúlt három évben annyi változás történt, amely három évtizedre is sok lenne. Elég csak a koronavírus világjárványra, az ukrajnai háborúra és a gazdasági változásokra gondolnunk, melyek hatását szinte mindenki érezte és érzi a napjainkban. Hozzátette, az agráregyetem versenyképes tudással vértezte fel a hallgatókat, akik tanulmányaik révén hozzájárulhatnak Magyarország társadalmi, gazdasági gyarapodásához.

Fotó: Fekete István, Agrárminisztérium

Dr. Nobilis Márton felhívta a figyelmet arra is, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) hazánkban jelenleg az egyetlen olyan egyetem, amely átfogja az élelmiszermérnök képzés teljes körét és önálló programmal is rendelkezik. Az államtitkár példaértékűnek nevezte az intézet gazdaságfejlesztési tevékenységét. Kiemelte, hogy számos kormányzati és hatósági szervvel működik együtt a MATE, például a fejlesztési koncepciók kialakításában, a tudományos eredmények gyakorlatán való alkalmazásában valamint az Agrárminisztériummal is gyümölcsöző kapcsolatot ápol – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Kifejtette, az élelmiszeripart kulcsfontosságú innovatív ágazatként kell kezelni. A most végzett hallgatók lendületére, tudására pedig nagy szükség van az élelmiszergazdaság hatékony működtetése érdekében.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!