2024. március 29. péntek Auguszta

Az OMÉK-on lesz a kertészeti szakkiállítás

Agro Napló
A szeptember 18-án nyíló Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) önálló pavilonban mutathatják be termékeiket a kiállítók, így nem maradnak bemutatkozási lehetőség nélkül a kertészek és a dísznövényes szakma képviselői - adta tudtul a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum (AMC) vezérigazgatósága hétfőn közleményben.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a múlt héten közleményben fejezte ki sajnálkozását amiatt, hogy a Magyar Turizmus Zrt. és a Hortus Hungaricus szakvásár szervezői között meghiúsult a megegyezés, és 2013-ban elmarad a kertészeti szakvásár.

Hortus Hungaricus néven nem, de a 76. OMÉK részeként lesz kertészeti szakkiállítás - írta az MT Zrt., hozzátéve: az MT Zrt. AMC vezérigazgatóságán folynak az őszi OMÉK előkészületei, és a társaság folyamatos egyeztetéseket folytat a Vidékfejlesztési Minisztériummal a vásár részleteiről.

A kiállítás szervezését közbeszerzési pályázaton kiválasztott partnerrel végzi az MT Zrt. A szervezet nyílt közbeszerzési eljárást kezdeményezett az OMÉK kertészeti és állatbemutató részének megvalósítására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!