MENÜ

Az agrárszakmákat is népszerűsítik az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Agro Napló 2022.04.25.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve szervezi meg a Szakma Sztár Fesztivált, a Hungexpo területén, 2022. április 25–27. között.

Fotó: Facebook/Szakma Sztár Fesztivál

 

A XV. Szakma Sztár Fesztiválon három ágazatban 22 szakma képviseli a mezőgazdasági, erdészeti, az élelmiszeripari, valamint a környezetvédelmi és vízügyi szakképzést. A fesztivál keretében tartják meg a három ágazatban a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny végső döntőjét, amelyen – 12 szakképesítésben – 40 versenyző vesz részt. A versenyzők már a fesztivált megelőzően, februárban megkezdték a megmérettetést, a Gödöllőn megrendezett írásbeli elődöntővel. Az írásbeli versenyen 525 tanuló vett részt, onnan 292-en jutottak tovább a döntők első fordulóiba. A gyakorlati és szóbeli versenyrészeken adtak számot tudásukról a döntőknek helyet adó 19 szakképzési intézményben március 2. és április 22. között. Minden tanuló, aki legalább 71%-os eredményt ért el, felmentést kap a szakmai vizsga alól – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

A szervezési közreműködésen túl a NAK országosan 2500 általános iskolai tanuló számára biztosítja, hogy részt vehessenek a Szakma Sztáron. A versenyek mellett jelentős hangsúlyt kapnak a D pavilonban megrendezett szakmabemutatók, ahol 22 agrárszakmával ismerkedhetnek meg a látogatók. Sőt nemcsak távolról szerezhetnek ismereteket az agrárium világáról, hanem sokkal közelebbről is, ugyanis a foglalkoztató szigeteken akár ki is próbálhatják magukat az érdeklődők.

A rendezvény célja, hogy megismertesse a pályaválasztókat és az újrakezdőket a mezőgazdaság és az élelmiszeripar érdekes és változatos világával. A Szakma Sztár igazi, élményekkel teli fesztivál lesz a döntős tanulók és a helyszínre látogató érdeklődők számára is.

 

Videó: Facebook/Szakma Sztár Fesztivál

 

(Forrás: NAK)