2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Újra aktuális! Stresszkezelés biostimulátorokkal, lombtrágyákkal

Újra aktuális! Stresszkezelés biostimulátorokkal, lombtrágyákkal

PR cikk
A növénytermesztés során a gazdálkodók számára a növényeket ért stressz nagy kihívást jelent. A leggyakoribb stresszhatások a szárazság, a hőmérséklet-ingadozások, a tápanyaghiány vagy a kártevők, betegségek. Ezek a termés mennyiségét és minőségét is jelentősen csökkenthetik. Szárazság esetén a növényeknek gondot okoz a talajból származó tápanyagok felszívása, tápanyaghiány esetén pedig nem áll rendelkezésre a talajban kellő mennyiségben a növény számára szükséges tápanyag, ezért a levélen keresztül történő tápanyag-utánpótlásra kell ilyenkor összpontosítanunk.

A biostimulátorok olyan termékek, amelyek elősegítik a növények növekedését és fejlődését, növelik a stressztűrő képességüket, és javítják a termés minőségét.

A lombtrágyázás hatékony módszer a növények tápanyag-ellátásának kiegészítésére és a stressz enyhítésére.

A Natur Plasma termékcsalád egy élő algákat, és azok hasznos, szerves eredetű végtermékeit tartalmazó biostimulátor, amely azon túl, hogy táplálékként szolgál a növényzet számára, regeneráló hatással is rendelkezik. Szerves összetevőinek köszönhetően teljes mértékben hasznosul, hatása gyors és eredményes. Nem csak tápanyagokat pótol, de megerősödésre, növekedésre is készteti a gyökérzetet és a növényi zöldtömeget. A termékcsalád részeként elérhető jól bevált Natur Plasma T termékünk, valamint eddigi legtöményebb biostimulátorunk, a Natur PlasMAX is, melyből hektáronkénti 1 literes dózis is elegendő lehet.

A Natur Active lombtrágya alkalmazása segíthet a növényeknek a stresszes időszakokban, és hozzájárulhat a termés minőségének és mennyiségének javításához. A termék fontos makro-, mezo-, és mikroelemeket tartalmaz, amelyek meghatározóak a növények fejlődésében.

A Natur Active lombtrágya Mono-adalékkal is dúsítható, amelyek megnövelt dózisban tartalmaznak egy-egy tápelemet, így az állománykezelések kiegészíthetők, és a kezelés célzottabbá, még hatékonyabbá válik.

A stresszkezelés kulcsfontosságú a sikeres növénytermesztésben.

Míg az elmúlt hónapban a váratlan hideg okozott problémát a növények fejlődésében, a következő időszak ismét kihívásokat tartogat a termesztők számára. Az elmúlt hetekben nem sok csapadék hullott, a jelenlegi előrejelzések szerint száraz, aszályos időjárás várható a következő 30 nap során is.

A kalászosok a megszokottnál hamarabb kezdtek virágozni, így indokolt lehet a biostimulátorral történő kezelés a jobb termésminőség elérése érdekében. Biostimulátoraink felhasználásával tovább tarthatjuk zölden a növényt, emelhetjük a későbbi beltartalmi értékeket.

A kukorica és a napraforgó nemrég kelt, az aszályos időszak ezen növények fejlődésében sem segít. Az éjszakai hidegek miatt a kukorica esetében még lilulást is tapasztalhatunk. A célzott, foszfor-adalékkal kiegészített lombtrágyázás segíthet a stressz átvészelésében, az algás biostimulátor pedig a gyökeresedésben támogatja a növényt, melynek köszönhetően az a későbbi szárazságot is jobban tűri majd.

Natur Plasma-termékeink felhasználása szántóföldi kultúrákban 1 pontot ér az AÖP-ben, gyümölcskultúrában alkalmazva 2 pont jár érte. Részletekért kattintson!

Ha termékeink felkeltették érdeklődését, keresse tanácsadóinkat!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Sok múlik a gabona áttelelésén

Sok múlik a gabona áttelelésén

Nyugalmi állapotban vannak a gabonák, de az őszi kalászosok termését nagymértékben befolyásolhatja még az időjárás – idézi a nak.hu a Figyelő legfriss...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?