2024. április 23. kedd Béla

AZOSPEED: Folyékony fejtrágya, ami sosem perzsel

Agro Napló
A Kwizda Agro kínálatában megtalálható Azospeed folyékony lombtrágyák hatékony és biztonságos lombon keresztüli nitrogénellátást tesznek lehetővé.

A kijuttatással és a hazai klimatikus viszonyok között szerzett felhasználói tapasztalatokról Helyes Zoltán növénytermesztési ágazatvezetőt kérdeztük Győr-Moson-Sopron vármegyéből.

– Szany környékén, a Dózsa Zrt. területén gazdálkodunk 1250 ha szántóterületen. Repce-, búza-, őszi sörárpa-, rozs-, siló- és takarmánykukorica kultúrákat alkalmazunk a vetésforgóban. 500 tejelő tehenünk számára lucernát is termesztünk és gyepterületeket is művelünk.

Sokéves tapasztalattal rendelkezünk az Azospeed folyékony lombtrágyákkal és azért alkalmazzuk szívesen ezeket, mert a szilárd műtrágyákhoz képest biztosabb a hasznosulásuk és levélen keresztül is felszívódnak.

Számunkra a gabonatermesztés során a termés mennyisége és minősége is fontos, de a mennyiség talán még hangsúlyosabb. A termésmennyiség sorsa korábban eldől a kalászos gabonafélék esetében, ezért a vegetáció során két időpontban is kijuttatunk Azospeedet.

Első alkalommal a szármegnyúlás időszakában, áprilisban – másodszor pedig a virágzásban kapják a gabonák a folyékony lombtrágyát.

Kipróbáltam már több készítményt is, mert többen mondták, hogy „olyan mint az Azospeed”, de a keverhetősége mindegyik általam próbált konkurens terméknek rosszabb volt.

Az Azospeed keverhetősége mindig kiváló volt, akkor is, amikor a permetezőgép kezelője kapkodott, illetve egyéb kivitelezési hibánál sem volt habképződés, vagy más probléma. Perzselést sem tapasztaltunk soha.

Az Azospeed folyékony lombtrágyát tankeverékben juttatom ki, 5-6-féle termékkel egy menetben. Így spórolok az idővel és az üzemanyaggal is.

Más gazdálkodóknak is nyugodt szívvel ajánlom, ha nem szeretnének mindent külön menetben kijuttatni és a perzselés miatt aggóni. Nagyon megbízható termék, akár a virágzó repcében is biztonsággal kijuttatható – saját tapasztalatból mondom.

A Kwizda területi képviselőjével baráti kapcsolatot ápolunk, a szakmai tanácsadás mellett a terepszemlékre is szívesen velem tart – a mezőgazdaság iránti szeretetét, tiszteletét nagyon becsülöm.

Jó tudni, hogy termelőként nemcsak magunkra számíthatunk, hanem a Kwizda termékeire és a szakmai csapatukra is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!