2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A KWS ősziárpa-fajták az idei extrém időjárás ellenére is jól szerepeltek

Agro Napló
A KWS ősziárpa-termesztés csúcsfajtái már itthon is egyre népszerűbbek, mely legfőképp kiemelkedő eredményeinek és ellenálló képességének köszönhető. Azonban ez nem csupán hazánkra igaz, jelenleg őszi árpa esetében a KWS TARDIS birtokolja a Guinness-rekordot az egy hektáron elért termésmennyiség terén, ami 14,2 tonna volt.

E hatalmas termés elérésében nagy szerepe volt a BASF által biztosított növényvédelmi technológiának, amelynek elemei a hazai növényvédőszer-kínálatban is megtalálhatók. Itthon több népszerű fajtájuk is kellő mennyiségben elérhető, például az egyik legnépszerűbb fajta a KWS HIGGINS, amely az IKR Agrár Kft. kizárólagos forgalmazásában érhető el.

Ugyancsak az új generációt képviseli a KWS ASTAIRE, amely kevésbé intenzív viszonyok mellett is jól teljesítő, nagy termésre képes, jó betegség-ellenállósággal bíró árpa. Az eredményeket a tavalyi évben a kétsopronyi kísérletek is bizonyították, ahol az összes mellettük lévő fajtát maguk mögé utasították több, mint 10,2 tonnás terméssel.

A korai vetést jól toleráló, a gyengébb termőhelyi adottságokhoz is jól alkalmazkodó, csúcstermésre is képes, a Trigo Kft. kizárólagos forgalmazásában lévő KWS KOSMOS pedig stabil, megbízható kórtani tulajdonságaival érdemli ki a gazdálkodók figyelmét.

A már köztermesztésben lévő fajtákon túl a következő évtől új szereplő érkezik a fajtakínálatba, az összehasonlító vizsgálatokban rendre szép eredményt elérő KWS FEERIS, amely egy hatsoros, kimagasló terméspotenciállal bíró árpa.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ FAJTÁINKRÓL:
www.kws.hu

KWS cukorrépa és kalászos képviselet
+36-20/223-2089

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KWS őszibúza-fajták az élvonalban

KWS őszibúza-fajták az élvonalban

A KWS búza fajtái Európa szinten nagy jelentőséggel bírnak és kijelenthetjük, hogy mindenhol az elsők között vannak a gazdák választásánál. A hazai te...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!