Drága a nitrogén, az NPK?! Vannak termékek és technológiák, ilyenkor is!

Agro Napló
Ilyen magas nitrogénárak miatt különös figyelmet kell szentelni azoknak a tápanyagoknak, amelyek „vigyáznak” a nitrogénre vagy részben ki is váltják őket. A VulcanAgro Kft. portfóliójában több olyan termék is megtalálható, aminek használata most sokat tud segíteni!

Ammónium-tioszulfátok

Az ATS (ammónium-tioszulfát) egy magas kén–nitrogén tartalmú (NS 13-26) folyékony termésnövelő. Növényeinknek jelentős a kénigénye, amelynek egy részét már pótolni kell. A kén segíti a nitrogénfelvételt, ráadásul a tioszulfát formula még csökkenti is a nitrogénveszteséget. Az ATS nagyon hasonlít a nitrogénoldathoz (UAN), vele jól keveredik és permetezővel is kijuttatható. A VulcanAgro Kft. az ATS-t használva, mikroelemekkel kiegészített változatokat gyártat. Így jön létre a Vulcan Profi S35MoB (bór és molibdén), valamint a Profi S35Extra (réz, bór, molibdén) termék. Az ATS-alapú termékeket használhatjuk a nitrogénoldatba, de akár egy növényvédelmi permetezéshez is.

RapidN lombtrágyák

Nitrogént akár nagyobb mennyiségben, levélen keresztül is pótolhatunk. A RapidN termékek (RapidNS, RapidN21, RapidN25) tiszta karbamidoldat alapú koncentrátumok, melyek oldószert nem tartalmaznak. Ezért használhatjuk őket nagy mennyiségben, kevés permetezővíz felhasználásával. Drónos kijuttatásnál víz nélküli kijuttatásokkal is folynak próbák, melyek eddig komoly eredményeket hoznak. A nitrogénlombtrágyák használatával jelentős mennyiségben csökkenthető a fejtrágya mennyisége. Lombon keresztüli nitrogénpótlásnál több alkalommal és nagy mennyiségben kell kijuttatni.

Elemi kén szuszpenzió

Az elemi kén hatóanyagot több mint 100 éve használjuk. A legmagasabb kén hatóanyag-mennyiséget tartalmaznak az ilyen termékek, így kis mennyiség használata is elegendő. Az elemi kén szuszpenzió, Vulcan Profi S80, komplex hatásmechanizmussal bír. Segíti a nitrogénhasznosulást, gombaölő, de még a vadak, rovarok, madarak okozta károkat is mérsékelhetjük vele. A ként használhatjuk a növény teljes vegetációja alatt, akár ökológiai gazdálkodásban is.

Vulcan Hibrid 50

A Hibrid 50 termék folyékony nitrogén (UAN 30%-os) és folyékony szerves komplex tápanyag (Vulcan Power) keveréke. Nagyon magas a nitrogéntartalma (190 g/liter), de emellett minden olyan tápanyagot is tartalmaz, ami segíti a növény fejlődését. Mivel szerves és szervetlen termésnövelők keveréke, így kisebb a kimosódási, elillanási vagy a lekötődés miatti tápanyagveszteség. A Vulcan Hibrid 50 termék jelentős mennyiségű magnéziumot és cinket is tartalmaz. A magnéziumot kloridos formában, ami részben tápanyag, részben a nitrogénre is vigyáz. Cinket pedig az egyre súlyosabb tápanyaghiány indokol. A Vulcan Hibrid 50-et használhatjuk a vetés előtti tápanyagfeltöltésre, fejtrágyázásra, de akár a vetéssel egy menetben, vagy sorközművelések alkalmával.

Aktuális akcióinkért látogasson el a www.vulcanagro.hu/akciok oldalunkra!

Szaktanácsadás: +36-70-905-5000

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
2+1 lombtrágya akció

2+1 lombtrágya akció

A lombtrágyázás lehet jó technológia, amivel tonnákkal többet is termelhetünk, és még a költségeinket is alacsonyan tarthatjuk. A 2+1 akciót azért csi...

A kén a nitrogénhasznosulás motorja

A kén a nitrogénhasznosulás motorja

Kultúrnövényeink az egészséges fejlődés és a megfelelő hozam elérése érdekében valamennyi tápelemet igénylik a faj sajátosságainak megfelelő mennyiség...

Vulcan Folyékony NPK termékcsalád

Vulcan Folyékony NPK termékcsalád

Ilyen magas műtrágyaárak mellett nem lehet 400–500 kg/ha NPK-val és nitrogénnel indítani a repcék és a kalászosok termesztését. Ha úgy spórolunk, hogy...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!