Komplex kalászos állományvédelem az FMC-től (x)

Agro Napló
Az őszi csapadékhiány a kalászosok lassú kezdeti fejlődését és a bokrosodás elmaradását eredményezte. Ez megkérdőjelezi az őszi gyomirtások hatékonyságát, mivel a gyomok sem a megszokott ütemben keltek. A kora tavaszi esők elmaradása késői gyomkelést eredményezhet, így a kalászos gabona esetén a megszokottnál nagyobb figyelmet kell fordítani a 2019-es gyomirtásra.
1. kép: Granstar® SuperStar gyomirtó szerrel kezelt búza, előtérben a kezeletlen terület (Szolnok megye)

A gabona fenológiájához viszonyítva érdemes rugalmas és széles hatásspektrumú terméket választanunk. A szárazság miatt idén a megszokott gyomok is hosszan elhúzódva jelenhetnek meg, ezen felül a napraforgó árvakelés egy komplex problémát vet fel: kelése minden esetben hosszan elhúzódó és gyakran herbicid toleráns.

A Granstar® SuperStar gyomirtó szer a fent említett problémákra megoldást tud nyújtani. Kíméletes a kalászos gabonákra, rugalmasan, akár a zászlóslevél kiterüléséig felhasználható. A termékkombinációnak nincs utóvetemény korlátozása, így akár repce is vethető utána. Ezzel a termékkel nagy hatékonyságot, megfelelő gyomirtást kínálunk akár extrémebb gyomokon és időjárási körülmények között is.

A gyomirtás fontossága mellett felhívjuk a figyelmét egy kártevő problémára is: 2018-ban nagy vetésfehérítőimágó-rajzást lehetett tapasztalni, így aki kora tavasszal az imágók ellen védekezett, annak nem okozott jelentős problémát a lárvák elleni védelem a csökkent egyedszám miatt. A védekezésre kiválasztható termékek közül érdemes a “minőségi mikrokapszulázott” irányt választani. Az FMC-Agro Rapid® CS rovarölő szerének mikrokapszulái erőteljesen növelik a készítmény hatékonyságát és tartamhatást is biztosítanak. Fokozatosan szabadul fel a mikrokapszulába zárt hatóanyag (gamma-cihalotrin), melyet nem ér fény és UV sugárzás, így a Rapid® CS 3-5 napos hatástartammal rendelkezik.

2. kép: A vetésfehérítő imágók elleni védelemmel nagymértékben csökkenthető a lárvakártétel is

 

ÚJDONSÁG! Granstar® SuperStar Rapid Pack

Figyelembe véve a 2018-as termelői tapasztalatokat és visszajelzéseket, 2019-ben a fent bemutatott termékekből csomagajánlatot készítünk a kalászos gabonatermelők részére. A csomag 12 ha gabona kezelésére elegendő.

Granstar® SuperStar Rapid + Riza Pack

A komplexitás jegyében a gyomirtó és rovarölő szerek mellett a Riza® 250 EW gombaölő szerrel is elérhető termelő partnereink részére ez a csomag, további kedvezményt biztosítva számukra. A Riza® 250 EW gombaölő szer nagydózisú tebukonazol hatóanyagot tartalmaz, kiváló védelmet biztosít a kalászos gabonát megtámadó legtöbb levélbetegség ellen.

Ajánlatunkkal kapcsolatban és szakmai kérdésekben forduljanak bizalommal területi képviselőinkhez!

Üdvözlettel,

Az FMC-Agro csapata 

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Heti fókusz: Agyő, széltippan!

Heti fókusz: Agyő, széltippan!

Az őszi gyomirtási technológia az őszi kalászos gabonákban, elsősorban a nagy széltippannal fertőzött területeken terjedt el. Szakértők mutatnak rá a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 17. 10:03