Jutalom céglátogatásokon a MezőgépÉSZek vetélkedő legjobbjai

Agro Napló
Egyedülállóan izgalmas szakmai kirándulásokon vehetett részt az Agro Napló és a MEGFOSZ 2017/18-as MezőgépÉSZek vetélkedőjének második, harmadik és negyedik helyezett csapata. A hajdúböszörményi V-KINGek és a bajai Agrofamily a CHH Műszaki KFT győri telephelyére látogatott el, míg a jánoshalmai Zöldfülűek a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. abdai gyárában jártak.

Folytatódott a küzdelem a győri szakmai napon

A MezőgépÉSZek vetélkedő második helyezettje 2017/2018-ban a hajdúböszörményi V-KINGEK csapata lett, akik sok más nyereményük mellett egy gyárlátogatást nyertek a CHH Műszaki KFT-hez. Hozzájuk csatlakozott saját kérésükre a 4. helyen végzett, és a gépész kabalájukért legmagasabb pontot kapott bajai Agrofamily is, így a két csapat együtt tölthetett el egy nagyon vidám, játékos és mindemellett szakmailag nagyon színvonalas napot Győrben, 2018. február 23-án.

A CHH Műszaki KFT vezetése és munkatársai a szakmai bemutatók mellett egy kisebb csapatjátékra is invitálták a fiatalokat.
A köszöntő után egy rövid tájékoztatót tartottak a cég képviselői tevékenységükről, a magfeldolgozó technológiáról, majd a fiatalok az anyagvizsgáló laborban használat közben is megtekinthették, kipróbálhatták a gépeket.

Ezt követően gyakorlati feladatot kaptak a tanulók: kiderült, hogy ki a gyorsabb a DELTA síkrostás tisztítógép átrostázásában, valamint a döntőről már jól ismert csőspirál szerelésében. A nap végén egy totóban is összemérték tudásukat a fiatal mezőgépészek. A CHH Műszaki KFT csapatversenyének győztese ezen a napon, nagyon szoros küzdelem mellett, a bajai Agrofamily lett, akik a cég által összeállított ajándékcsomagot vihették haza.

Berostázóverseny a CHH Műszaki KFT-nél

Zöldfülűek a Fliegl gyárban

2018. március 13-án került sor a MezőgépÉSZek 2017/18-as évadának harmadik helyezettje, a jánoshalmai Zöldfülűek csapat nyeremény gyárlátogatására a Fliegl Abda Gépgyártó Kft.-nél. Annak érdekében, hogy a gyárlátogatást minél hamarabb el tudják kezdeni, a cég már előző estére meghívta a csapatot és egy csapatépítő gokartozást is beépített a programba a diákoknak.

A Flieglnél a Zöldfülűek csapata

Másnap, a szakmai nap délelőttjén a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. képviselői tartottak előadást a csapat tagjainak, ahol a cég bemutatását követően Szabó Lajos értékesítő kolléga mutatta be a különböző típusú és fajtájú pótkocsikat, tartálykocsikat és azok újdonságait, valamint azok főbb technikai sajátosságát. A csapat külön kérésére Zsédenyi Gábor, a kft. tervezőmérnöke is előadást tartott a pótkocsik vizsgáztatásának folyamatáról.

Zsédenyi Gábor bemutatja a pótkocsikat

A csapat már nagyon várta, hogy gyakorlatban is megtekinthesse az előadáson elhangzott tervezési és gyártási folyamatokat, hiszen a gyárban a legkisebb alkatrészekből, komoly tervező munkával és precizitással készülnek a pótkocsik, melyeket most testközelből tekinthettek meg.

Az előadást tartó kollégák – egy könnyű ebéd elfogyasztása után – bemutatták a gyár minden részlegét és minden szegmensét. Körbevezették őket a gyár területén és minden információt átadtak a diákoknak, ami a gyártással kapcsolatos és hasznos információ lehet részükre tanulmányuk, vagy akár jövőbeli munkájuk során is.

Köszönjük a felajánlást, az együttműködést és az iskolai csapatoknak nyújtott segítséget a CHH Műszaki KFT és a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. vezetőségének és munkatársainak!

Fotógalériánk a MezőgépÉSZek döntőről: http://bit.ly/MezogepESZek-fotok
Kövessen minket: www.mezogepeszek.hu, http://bit.ly/MezogepESZek

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Winners of the 2020 Natura 2000 Awards

Winners of the 2020 Natura 2000 Awards

Given the unique circumstances in 2020, the six winners of the 2020 Natura 2000 Awards were announced at an exclusive hybrid Ceremony, on 14 October 2...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!