Új központi telephellyel büszkélkedik az Invest

Agro Napló
Ünnepélyes keretek közt, termelő partnereik társaságában adta át az Invest Gépkereskedelmi Kft. új telephelyét. A beruházás a korábbi bábolnai, illetve nagyigmándi telepek összevonását jelenti, így a jövőben ácsi telephelyük képezi a cég központját.

A központi telephely főépülete

2015. szeptember 18-án Ácsra invitálta partnereit az Invest Kft., hogy újonnan felépült központi telephelyük megnyitását partnereikkel közösen ünnepeljék meg. A társaságot még 2002-ben alapították – emlékezett vissza a kezdetekre Szaxon Róbert, az Invest Kft. ügyvezetője a megnyitón. 13 évvel ezelőtt kizárólag a CASE IH termék forgalmazását látták el márkakereskedők segítségével. 2007-től saját kereskedői hálózat felállítását kezdték meg, ami mintegy 6 éves folyamatot jelentett.

Árbevételük a kezdeti időkben 1 milliárd forint körül alakult, ami ugrásszerű növekedéshez vezetett, így mára mintegy 6 milliárd forint forgalmat bonyolítanak éves szinten. Az elmúlt években fő csapásirányt és az árbevételük mintegy 50%-át jelentő CASE IH traktorok, kombájnok, bálázók és rakodók mellé olyan munkagép palettát sikerült felsorakoztatni, mint a Pöttinger talajművelő gépek, valamint szálastakarmány betakarító és kezelő gépek, Hardi permetezők, Bednar-Storm talajművelők, Wielton pótkocsik, Secur etetőkocsik és az AJG szippantó- és tartálykocsik.

A munkagéppaletta felállítása mellett megindultak az országos lefedettséget biztosító telephely-vásárlási beruházások is. 2007 és 2015 között összesen hét telephellyel bővültek, így mára nyolc – Mezőfalva, Szekszárd, Sajópetri, Gyöngyös, Nagykanizsa, Orosháza, Kecskemét, Ács – területileg illetékes központból látják el a kereskedői és szolgáltatói feladatokat. Ahogy az ügyvezető előadásában kiemelte, az Invest Kft. elérte azt, amit szeretett volna, így már elmondható, hogy maximálisan lefedik a piacot. – utalva ezzel mind a termékpaletta, mind pedig a telephelyhálózat kiépítésére.


Az új központ létrehozásának hátterében a korábbi, kizárólag adminisztratív munkát ellátó bábolnai és a műszaki tevékenységet folytató nagyigmándi telephelyek teljes dolgozói gárdájának egymáshoz rendelése állt. Továbbá, a kettő közti távolság, az információáramlás problémája és a kényszerből magasan tartott dolgozói létszám járult hozzá a beruházás szükségességéhez. A zöldmezős beruházás keretében mindössze 6 hónap alatt felépült telephely összköltsége 700 millió forint volt, melyből 149 millió forintot Európai Uniós támogatás tett ki a Széchenyi Program keretében. Az ácsi központ alapterülete összesen 8 ha, melyből a főépület 1400 m2-t tesz ki. Itt kaptak helyet a központi dolgozók irodái, egy bemutatótér, raktárak, gépátadó centrum, és egy szervizműhely a gépek null-revíziójának elvégzéséhez.

-an-

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!