2024. április 29. hétfő Péter

Hasznos eszközök a kerti munkák megkönnyítéséhez (x)

Agro Napló
Manapság hasznos, hogyha nyitott szemmel figyelünk az újdonságokra mert azok  sok pénzt, időt és energát tudnak számunkra megtakarítani.  A közelmúltban a Youtube – on olyan videókra lettem figyelmes ami a kerti munkákat jócskán megkönnyíti. Utána néztem hogy  hol is lehet ezeket a hasznos eszközöket beszerezni és a legnagyobb meglepetésemre már Mezőhegyesen is elérhetők. 

Felkerestem a cég területi képviselőjét aki nagy örömmel odaadta a különféle eszközöket kipróbálásra.  Azt mondta a saját tapasztalat sokkal meggyőzőbb mint egy videó vagy a kereskedő szavai. Négy eszközt próbáltam ki .


1. Ferde nyelű ásó. A kertekbe a talaj meglazítását még sokan ásással végzik és a zöldségek és a krumplik kiszedése is azzal történik. A hagyományos  fajtájú  ásó komolyan terheli a gerincet és a csípőt. Az új megoldású bottal meglepően könnyedén és derék kímélőbben tudtam dolgozni. Szinte észre se vettem hogy a fél kertet felástam olyan gyorsan és rövid idő alatt végeztem azt el. Utána nem lett sem izom lázam és más csont fájdalmaim sem.




2. Ősszel és tavasszal beindulnak a palántázási és gumó kiszedési munkálatok is. Este aztán a derék feladja a nagy leckét és nehezen is jön álom a szememre. A kölcsön kapott palántázó csővel meglepő eredmény és tapasztalat született. Nem kell hajolnom és még a körmeim alól sem kell a feketeföldet bányászgatni. Este aztán meg is tudtam feledkezni, hogy valamit is dolgoztam.

 



3. Az alma és körte szedési szezon is hamarosan itt a nyakamon. Mindig ott is külön tortúra a létrákat a megfelelően FIX helyre biztonságba beállítani. Aztán mire feljutok, a fa tetejére kiderül hogy mindig a legszebb gyümölcsöket nem érem el és ott kell hagynom a seregélyeknek.  A fürge gyerekeket figyelni akik imádják a fára mászást, hogy nehogy letörjön alattuk a fa ága. Mindennek a zűrzavarnak egyszerre vége lehet. Lentről a földről stabilan állhatok, egy könnyű alumínium bottal a kezembe eljutok a 2,5 – 4,5 méter magasságba és végre a legkívánatosabb a legédesebb gyümölcsöket tudom megkaparintani.

 



4. A lehullott gyümölcsöket,  mint a szilva, alma, dió, mogyoró, mandula szintén játszi könnyedséggel lehet felszedni. A nagyobb modellekkel a nehézkes és fárasztó krumpli  és hagyma kézbeli felszedése is kiváltható. Az egészség megóvás mellet még 4-5 napszámost is megspórolhatok mivel egyedül olyan gyorsan tudtam dolgozni mint ők együtt.

 


 

 

 

 

 

Félve vallom be hogy mennyire elbűvöltek ezek a hasznos kis eszközök és mennyire boldoggá tett hogy én próbálhattam ki egyedül a kertemben. Semmi szükségem nem volt arra, hogy győzködjön a kereskedő, hogy mennyire is fontos lenne megvásárolnom.

Sajnos az áruk nem kevés, azonban az tükrözi is a megbízható minőséget. Sokszor a múltban az árat választottam és nem a minőséget. Azonban mára már megtanultam, hogy ami olcsó az később sokkal több kiadásomba kerül. Ezek a kis reform eszközök annyira magukkal ragadtak, hogy elkezdtem a kiadási költségeimet megnyirbálni, hogy a jövő évi szezonra feltétlen mindegyiket meg tudjam vásárolni. 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meghatározó talajvédelem

Meghatározó talajvédelem

A talaj védelme egyre fontosabb a gazdálkodó számára is, de a jövőbeni támogatások elemeként sem elhanyagolható. Az EU-ban is napirenden van ez a téma...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!