2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Korszerû AGIP kenõanyagok a modern mezõgazdasági gépeknek

Agro Napló
Az Agip kenõanyagai már több évtizede elismertek Magyarországon. Az Agip termékek már a kezdetektõl fogva egyaránt kiszolgálták a legkorszerûbb, csúcsminõséget kívánó és a korosabb géppark igényeit is. Ez a hosszantartó törekvés oda vezetett, hogy ma az Agip a magyarországi kenõanyag piac második legnagyobb forgalmú márkája. A haszongépjármû motorolajok vonatkozásában az Agip SIGMA termékcsalád vált meghatározóvá, amely az igényeket minden tekintetben lefedi és egyaránt kedvezõ áron kínálja a csúcsszínvonalú és hagyományos termékeket is.
A közelmúltban átformulázott AGIP SIGMA TFE SAE 10W-40 ACEA E5/E3, API CH-4 szintetikus motorolajjal tovább erősödött a Agip SIGMA motorolaj-termékcsalád. Ez az új generációjú termék a legkorszerûbb, szintetikus technológiájú formulázást és új adalékcsomagot kapott. Ez kiváló élettartamot (hosszú, általában már 500 üzemórás csereperiódust), extra kopásvédelmet, nagy motortisztaságot és jelentősen csökkentett olajfogyasztást jelent a felhasználók számára. Emellett, az AGIP SIGMA TRUCK SAE 15W-40 (szintén ACEA E5/E3, API CH-4) is ezt a magasan fejlett, ún. SHPD kategóriát szolgálja ki. Ez egy kiváló minőségû, ásványi alapú termék, amely rövidesen a korszerû nehézdízel jármûpark általános motorolajává válhat a mezőgazdaságban is.

A legkorszerûbb, ACEA E4 motorolaj követelményszintû (pl. Mercedes-Benz) motorok is extra hosszú karbantartási ciklussal mûködnek. A maratoni – itt is jellemzően 500 üzemórás - olajcsere periódushoz a hosszú élettartamú, kiváló lerakódás- és kopásgátló hatású (ún. UHPD szintû) motorolaj, az ugyancsak szintetikus technológiájú AGIP SIGMA ULTRA TFE SAE 10W-40 ajánlott.

Az AGIP SIGMA TURBO SAE 15W-40 az ezeket megelőző generációjú, még mindig korszerûnek számító motorpark kenőanyaga, amíg a hazai, nagyteljesítményû, nem új mezőgazdasági dízelpark túlnyomó részének – traktorok, erőgépek és más, nagyteljesítményû turbódízel motoros gépek – az előző termeken túl továbbra is az AGIP SIGMA TURBO H SAE 15W-40 a leggazdaságosabb választás.

Hasonlóan a teljes választékot kínáló AGIP SIGMA motorolaj családhoz, az AGIP palettáján a legkülönfélébb hajtómûvekbe használható, ugyancsak teljes lefedettséget adó AGIP ROTRA HAJTÓMÛOLAJOK közül lehet választani. A korszerû erőgép-erőátviteli olajok (UTTO) főként a nedves fékkel szerelt, kombinált hajtómûvek miatt terjedtek el, amellett, hogy egységesen használhatóak szinte valamennyi mechanikus és hidraulikus erőátvitelhez is. Használatukkal jelentősen egyszerûsödik a kenésgazdálkodás, egyszerûbb a megrendelés és a beszerzés, megszûnik a félretöltés veszélye, amivel esetenként jelentős károkat lehet megelőzni. Az Agip választékában több ilyen is található, valamennyi alkalmazható nedves fékes és igény esetén önzáró kiegyenlítőmûvekbe is, kiválasztásukhoz elsősorban a gépgyártói ajánlásokat kell figyelembe venni, az igényeket az AGIP ROTRA JD/F és az AGIP ROTRA MULTI THT szinte teljes közûen lefedi.

Természetesen az Agip kenőzsír választéka is széles, az általános, többcélú gördülőcsapágyzsír – AGIP GR MU EP sorozat - mellett kiemelhető az AGIP AUTOL TOP 2000 extrém tapadású, víz- és kemikáliás- (vegyszeres-) vízálló, szupertartós, korrózióvédő szintetikus zsír, valamint a korszerû erőgépek központi zsírzójába ajánlott AGIP AUTOL FLIESSFETT ZSA termék.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!