2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Bemutatkozott az RAGT Vetőmag Kft.
új ügyvezető igazgatója

Agro Napló
Az RAGT-t francia termelők, aveyron-i mezőgazdászok alapították még 1944-ben, napjainkban az egyik legjelentősebb nemesítőház Európában. A vállalat az összes nagy európai mezőgazdasági területen jelen van és olyan vetőmagok nemesítésével, előállításával és forgalmazásával foglalkozik, amelyek lefedik Európában a főbb nagyüzemi termelésű és állattenyésztéshez kapcsolódó fajokat, úgymint kukorica, napraforgó, repce, cirok, fűféle takarmánynövények, durum búza, őszi búza, tritikálé, árpa, szója és magas fehérjetartalmú növények. Minden évben több mint 150 új vetőmagfajtájuk kerül bejegyzésre Európában.                                                                                                                      

Európai multinacionális vetőmag-előállítóként az új fajták kifejlesztése tevékenységük egyik kulcsfontosságú eleme, ezért áldozzák éves árbevételüknek több mint 14%-át kutatás-fejlesztésre. E célból mozgósítják szakértelmüket, eszközeiket Európa-szerte a 17 leányvállalattal, 17 kutatóközponttal, 280 000 kísérleti parcellával, 4 kísérleti laboratóriummal.

Több mint 775 személy dolgozik az RAGT csoporton belül, amelyből 280 fő a kutatásban vesz részt. A 26 növényi fajt megcélzó, jelenleg futó 39 kutató programjukkal az ambíciózus, innovatív és versenyképes európai mezőgazdaság kihívásainak készek eleget tenni.


Patrice Roché és Lonsták János

Magyarországon nyolc éve van jelen a vállalat az RAGT Vetőmag Kft. révén. A cég új ügyvezető igazgatójának, Patrice Roché-nak első hivatalos magyarországi bemutatkozására június 6-án Budapesten, a Petőfi híd budai hídfőjénél, az A38-as hajón került sor.

Patrice Roché felszólalásában mindenekelőtt gratulált Lonsták János kollégájának, akinek áldozatos, nyolc éves munkája bebetonozta cégük magyarországi jelenlétét. Patrice Roché 1979-től dolgozik a vetőmag üzletben, jelenleg a magyarországi, szlovákiai és csehországi, valamint az argentin értékesítés irányítása tartozik hozzá. Kulcsfontosságúnak tekinti a magyarországi piacot, és személy szerint kihívásnak éli meg az itteni munkát, mindenekelőtt azért is, mert két év távlatában 10 százalékos piaci részesedést tűztek ki célul a magyarországi kukorica vetőmag értékesítésben.

Patrice Roché beiktatásával erősödhet a kapocs az anyavállalat és a magyar leányvállalat között – mely elsősorban a legjobb genetikák hazai adaptálását, valamint a magyar termelők igényeinek magas színvonalú kiszolgálását hivatott szolgálni. A szezonalitásnak megfelelően felhívta a figyelmet arra, hogy az idei szezontól kezdődően a magyarországi portfóliójukban kiemelt hangsúlyt fektetnek a repcére.
A felhalmozott szaktudásnak és innovatív szelekciós programjuknak köszönhetően ma már a hibrid repcék széles palettáját is kínálják, amelyek magas genetikai terméspotenciállal, kiváló olajtartalommal és betegség ellenállósággal rendelkeznek – tájékoztatta lapunkat Lonsták János, a magyarországi leányvállalat kereskedelmi vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Velünk a SIKER stresszben is garantált!

Velünk a SIKER stresszben is garantált!

Az évek múltával a kukoricakultúra szárazabb nyarakkal és szigorúbb szabályozási korlátokkal (vízgazdálkodás, tápanyag-utánpótlás stb.) néz szembe. Ku...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!