2024. május 25. szombat Orbán

Otthon a zöldben

Agro Napló
Akinek családi háza van, pihenõ- vagy hobbikertje, gyeppel borított pályán sportol, szeret kikapcsolódás, rekreációs tevékenység közben a „zöldben lenni”, annak megakad a szeme egy tökéletesen ápolt, egyenletesen nyírt és karbantartott pázsit láttán.


Nem tudni miért, de mindenki fontosnak tartja a parkok, üde gyepek létét, s óvását.

A mai kor embere számos civilizációs vívmányt élvez és használ épített környezetében. Napjainkban már „természetesnek tûnő” építőanyagokat és burkolatokat használunk a lakókörnyezetében és nem is vesszük észre, hogy milyen keveset őriztünk meg eredeti közegünkből, az élővilágból. Csak a beton- és üvegpaloták közt megbúvó kevéske zöld felület melegíti fel az itt elidőző embert. Ott érezhetjük igazán jól magunk, ahol meg tudjuk teremteni ezt a kicsiny oázist, mely sokszínû élő szőnyegével simogat, ha hozzáérünk, illatával felüdít, ha nyírása után szippantunk bele a levegőbe, s mosolyt csal arcunkra, a vidám, rajta hancúrozó gyerekek láttán.

Látta már biztosan, milyen  üde zöld az angolok, hollandok, németek, kertje, milyen pázsit terül el számos francia közterületen, portugál, spanyol labdarúgó stadionban?! Ki ne ábrándozott volna már arról, milyen lenne az Arzenal vagy a PSV Eindhoven, vagy akár a FC Breda focistadionjának gyepszőnyegét érezni talpa alatt. Mi tudjuk, mi a titka a csodás pázsitjuknak! Nálunk jobban kevesen ismerhetik, mert az Advanta volt, aki kicsi mag korától nagy futbalcsatákat elszenvedő és tûrő fû növényke létéig mellette állt, s ápolta, ahogy az Ön kertjét is, ami szintén megkaphatja ezt a törődést tőlünk, a fûspecialistától.

Az Advanta neve világszerte ismert és elismert, mint a fûfélék nemesítésének szakértője, de úgy is, mint egy korszerû vállalat, mely komoly tapasztalatokkal rendelkezik a szántóföldi kúltúrák vetőmagjainak előállításának és értékesítésének terén. A vállalat erőssége az innovatív nemesítő gárda, aki fûfajtáit és gyep vetőmagkeverékeit előállítja, valamint az, hogy a vevő igényeinek felmérése után tökéletesen megfelelő, testre szabott termékeket értékesít a cég. Az Advanta vetőmagjai bármilyen körülmények  és kezelés mellett is kiváló minőségû gyepszőnyeget biztosítanak. Ezek a csúcskategóriás vetőmagok – szakértő kezekbe kerülve – első osztályú pázsitok és gyepfelületek, sport- és golfpályák, pázsitsávok és füves szegélyek kialakítását teszik lehetővé.

Az Advanta folyamatosan megújítja kínálatát. Speciális kutatóprogramok keretén belül létrehozott új fajtákat tesztel, olyan új tulajdonságokat helyez a nemesítés előterébe, melyek növelik a gyepek esztétikai, gazdasági és környezeti értékét. A pázsitfüvek nemesítésében fő szempontok a gyep ápolási igény csökkentés, a nitrogénfelvétel és -hasznosítás kiegyensúlyozása, a szárazságtûrés és az árnyéktûrés képességek fokozása. Lassan növekedő típusok kiválasztásával csökken a lekaszált fûtömeg, a filcesedés, a gyep nyírására fordított idő kevesebb lesz.

Magas genetikapotenciáljuk miatt az Advanta vetőmagjai világszerte majdnem minden fajtalista élén szerepelnek. Tökéletes adaptációt biztosítanak a legkülönfélébb talajtípusok és változó éghajlati adottságok mellett. Magas gyepsûrûségük, jó újranövekedési rátájuk, kiváló taposás- és használatállóságuk, valamint betegség-ellenállóságuk alapján fajtáinkat bizton ajánlhatjuk. Fő jellemzőjük a megbízhatóság és a széles körû alkalmazhatóság. Az Advanta fûfélék minden egyéni igényt kielégítenek és alkalmasak mindenfajta gyepfelület létesítésére.

Mi, az Advanta Hungary KFT. abban szeretnénk segíteni, hogy Ön, jövendőbeni vásárlónk, olyan élményekkel gazdagodjon, mint kerttulajdonos, vagy akár telepítéssel foglalkozó szakember, miközben a tőlunk vásárolt vetőmagkeveréket elveti, neveli és ápolja, mely gyökeresen megváltoztatja az eddigi tapasztalatai során kialakult képet a gyepek telepítésével kapcsolatban.  Célunk, hogy öröme ne üröm legyen. Ezért vállalatunk végigkíséri Önt a telepítéstől egészen a gyepszőnyeg-felújításig. Rendelkezésére bocsátunk segítség gyanánt, ha igényli, minden szükséges információt, technológiát, amelyet összegyûjtöttünk sok éves munkánk során.
Kereskedelmi partnereinknél vetőmagkeverékeink elérhetőek bárki számára. Vállalatunk szakemberei pedig azért dolgoznak, segítik munkájában Önt, hogy a gyep kikapcsolódást nyújtson és gyönyörködtesse minden ismerősét. Kérjük, keressen bennünk, hogy a gyepet ápoló tulajdonos  is elmondhassa;

Igen, ez  „Otthon a zöldben”!

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?