Az IPC és COCERAL elsõ közös kongresszusa Budapesten

Agro Napló
2006. május 10–13. között, Budapesten került megrendezésre az Európai Gabona- és Takarmánykereskedelmi Szövetség és a Nemzetközi Élelmiszer és Mezõgazdasági Kereskedelempolitikai Tanács elsõ közös kongresszusa.

Ez a rendezvény rendkívüli lehetőség volt a magyar gabonaágazat és az egész magyar agrárium számára, hisz a világ agrárpolitikáját alakító szakemberek, politikusok, hazánk ágazati döntéshozói, a piac és az akadémia elismert képviselői társaságában vitathattuk meg az EU és a nemzetközi kereskedelem kilátásait a mezőgazdaságban.



A közös kongresszus kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy ismereteket szerezzünk a WTO folyamatban lévő kereskedelmi fordulójának legfrissebb fejleményeiről. Különleges alkalom, hogy Fischer Boel mezőgazdasági EU-biztos, Gráf József miniszter és Stuart Harbison vezető WTO szakértő megosztották álláspontjukat a kongresszus résztvevőivel és készen álltak arra, hogy több kulcsszereplővel és érdekelt féllel megvitassák a lehetőségeket és kihívásokat a globalizálódó piacokon.



A magyar előadások a csatlakozás tapasztalatait, a magyar gabonavertikum sajátosságait, jövőbeni kilátásait, logisztikai gondjait és a szükséges változtatásokat elemezték.



A Magyar Gabona- és Takarmányszövetség számára nagy kihívás és megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos rendezvénynek társszervezője lehetett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?