2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Szõlõs Légyott

Agro Napló
A Bayer CropScience a nagy szántóföldi szakmai rendezvényei, „Légyottjai” után augusztusra is tartogatott egy országos rendezvényt, a „Szõlõs Légyottot”. Immár harmadik alkalommal, a Tokaji és Szekszárdi borvidékek után az Egri borvidéken a demjéni Egri Korona Borház szõlészete és borászata látta el a házigazda szerepét.
A helyszín ideális volt, hiszen a Korona Borház az ország egyik legismertebb borvidékének kapujában található. A területen az utóbbi 5 évszázadban mindig folyt szőlőtermesztés, így az ide épült modern borászati centrum – amely országosan is párját ritkító létesítmény – méltó a hagyomány folytatására.
A rendezvény a harmadik Bayer Borversennyel kezdődött. Az ország 94 borászatából érkező 197 borminta három, fehér és vörös borok, valamint tokaji borkülönlegességek kategóriákban versengtek az elsőségért. A 28 borbíró alkotta 5 bizottság döntése alapján az első helyezéseket és ezzel a Champion borért járó serlegeket a fehérborok kategóriában a Solybor Kft. Sauvignon Blanc 2005, a vörösborok kategóriában a Feind Borház Cabernet Franc Barique 2003, a tokaji borkülönlegességek kategóriában a Hudácskó Pincészet 6 puttonyos Tokaji Aszú 1999 bor kapta. A hagyománynak megfelelően az eredmény a Szőlős Légyott napján került kihirdetésre, ami egyben a Légyott legizgalmasabb pillanatait jelentette. A borverseny színvonalát jellemezte, hogy a díjazott borok száma 174 volt, amiben 4 nagyarany, 44 arany, 79 ezüst és 47 bronz szerepelt.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyre nő az aszálykár

Egyre nő az aszálykár

Óriási károkat okoz a szárazság Magyarországon, hozzávetőleg 150 milliméter, tehát 3-4 hónap átlagának megfelelő csapadékra lenne szükség a helyzet me...

A jövő növénye lehet a cirok

A jövő növénye lehet a cirok

A cirok a kukorica jó alternatívája lehet a száraz kontinentális éghajlaton, aszályra hajlamos területeken, mivel szárazságtűrése kiemelkedő. Ráadásul...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!