Átadták a Borászok Borásza díj elismeréseit

Agro Napló
A Borászok Borásza, a Jövő Borásza és a Borászok Barátja díjakat pénteken, Budapesten adták át.
​​​​​Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézetigazgatója adja át a Jövő Borásza díjat a nyertes Hock Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem borász hallgatója távollétében testvérének, Nagy-Hock Evelinnek a Borászok Borásza díjátadó gálán a New York Palotában Budapesten 2023. április 21-én. MTI/Lakatos Péter

Az idén a Borászok Borásza Heimann Zoltán szekszárdi borász lett, akit az elmúlt évek győztesei jelöltek, és a jelöltek maguk közül választották ki a nyertest. A Jövő Borásza díjat Hock Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) hallgatója nyerte, aki 1 millió forint ösztöndíjat kapott külföldi szakmai gyakorlatra. A Borászok Barátja elismerésben részesült Ripka Gergely borszakíró, a Táncoló Medve és a Tokaj Guide szerzője. A díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit, és nagyban segíti a magyar borászok munkáját – értesült a MATE közleményéből az Agro Napló.

Rókusfalvy Pál bormarketingért felelős kormánybiztos, a Borászok Borásza díj alapítója a díjátadó gálán köszöntőjében elmondta, hamarosan véglegesítik a bormarketing stratégiát, amely az összefogásról szól, és fókuszba állítja a kultúrát, a gazdaságot, a hagyományt, az innovációt, a tapasztalatot és az edukációt. A kormánybiztos kiemelte, a tizenhét évvel ezelőtt indított Borászok Borásza elismerés célja, hogy szakmai közösséget építsen a Kárpát-medencében. A borkultúra mellé a következő időszakban hozzá kell tenni egy piacképes, hiteles marketingkutatást, és olyan modern, üzletképes modellt, amely sikeressé teszi a borágazatot – tette hozzá Rókusfalvy Pál.

Boros Zoltán, a Magyar Bankholding Zrt. agrár- és élelmiszeripari üzletágigazgatója (j) átadja a Borászok Borásza díjat Heimann Zoltán szekszárdi borásznak a díjátadó gálán a New York Palotában Budapesten 2023. április 21-én. MTI/Lakatos Péter

A kormánybiztos szerint a jelenlegi környezetben, amikor háborúval és folyamatos gazdasági kihívásokkal kell szemben nézni fontos a föld, a bor, a szőlő, és az ezeket körülvevő emberi teljesítmény, amelyek a közös értéket, az összefogást adják.

Rókusfalvy Pál az ünnepségen köszöntötte a gálán jelen vevő Wojciech Bonkowski lengyel szakembert, aki a Közép-Európa régióban első Master of Wine címet elnyert borszakértője, és egyben Tokaj kiváló ismerője, akivel a jövőben a Magyar Bormarketing Ügynökség együtt kíván dolgozni.

Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke – aki 2010-ben nyerte el a Borászok Borásza címet – gratulált az idei kétfordulós verseny jelöltjeinek, és arra bíztatta az ágazat szereplőit, hogy ne egymással versenyezzenek, hanem fogjanak össze az ágazat sikeréért.

A rendezvényen a borász szakma képviselői mellett jelen voltak a kormány egyes tagjai, köztük miniszterek, államtitkárok, valamint nagykövetek, diplomaták, a gazdasági és kulturális élet véleményformálói.

(Forrás: MATE)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!