2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Az OTP elõször mutatkozott be Bábolnán

Agro Napló
Nagy sikerrel szerepelt leányvállalataival közösen az OTP Bank a 2006. szeptember 14–17. között a Bábolnai Ménesbirtokon megrendezésre került „Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok” szakkiállításon.
Az OTP Bank Nyrt., mint a rendezvény fő támogatója állandó információs pulttal jelent meg a vásáron, amelynek keretében mintegy 260 kiállító mutatta be agrárfejlesztésekhez kapcsolódó termékeit és szolgáltatásait. A négy nap alatt az OTP Csoport munkatársai közel kétszáz jelenlegi és leendő ügyféllel folytattak sikeres tárgyalásokat.
A szakmai konferenciák második napján kétórás előadás-sorozat keretében az OTP Bankcsoport tagjai szakmai előadásokban nyújtottak tájékoztatást az agrárfejlesztésekhez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásaikról:
Az OTP Bank Vállalati Ügyfélkapcsolati Főosztálya a mezőgazdasági beruházásokhoz, birtokfejlesztéshez és Európai Uniós támogatások megelőlegezéséhez kapcsolódó hitellehetőségekről tájékoztatta a közönséget. Jelenleg a Bank – többek között – a következő támogatási formákhoz kínál kedvező kondíciókkal előfinanszírozási hitelt: vágósertés- és vágóbaromfi-tartás, kedvezőtlen adottságú területek fejlesztése, agrár-környezetgazdálkodás, mezőgazdasági területek erdősítése, erdészeti feladatok ellátása, hízottbika-tartás, anyajuh tartás, környezetvédelmi, állatjóléti és higiéniai célú fejlesztések, tejkvóta, területalapú támogatások, dohány, héjas gyümölcsök, energetikai célú növényfajták és cukorrépa termesztése. A kiállítás látogatói az Európai Uniós agrárpályázati lehetőségekről és a pályázatokhoz kapcsolódó banki szolgáltatásokról is széles körû tájékoztatásban részesültek az OTP Hungaro-Projekt Kft. és az OTP Bank EU Projektkoordinációs Csoportja előadásának köszönhetően. Jelenleg az Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program keretében három nyitott pályázati ablakra nyújtható be projektjavaslat: ezek a halászati ágazat fejlesztését (halastavak, keltetők telepítése és felújítása, halfeldolgozók építése, felújítása, természetes vízi halászat fejlesztése), a vidéki jövedelemszerzés kibővítését (falusi turizmus, kézmûipari tevékenységek fejlesztése, agrártevékenységek diverzifikációja, minőségi mezőgazdasági termékek marketingje) és a földterület-fejlesztést, meliorációt támogatják összesen mintegy 3 milliárd forintos keretösszeggel. A 2007–2013 közötti időszakban a Nemzeti Agrár és Vidékfejlesztési Program keretében várhatóan mintegy 1000 milliárd forint kerül szétosztásra különböző mezőgazdasági és vidékfejlesztési célokra. Az OTP Hungaro-Projekt Kft. széles körû szakmai tanácsadással segíti a pályázókat a projektgenerálástól kezdődően a pályázatfigyelésen és pályázatíráson át egészen a projektek megvalósításához kapcsolódó menedzsment feladatok ellátásáig.
A bankcsoport egyik legfiatalabb tagja, az OTP Trade Kft. a mezőgazdasági termékek finanszírozásának speciális formáiról, a Merkantil Csoport képviselője pedig a mezőgazdasági termelőeszközök finanszírozáshoz kapcsolódó, újonnan kialakított konstrukcióról nyújtott tájékoztatást a nagy számú érdeklődő részére.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!