Két vadonatúj New Holland CX8.70 kombájn érkezett Meggyeskovácsiba

Agro Napló
Erőss Ádám, a Rábamenti Agrár Kft. ügyvezetője és gépkezelői május második felében vették át azt két vadonatúj New Holland CX8.70 kombájnt, ami a Vas megyei cég munkáját teszi majd hatékonyabbá aratás idején.

A gazdaság már az 1990-es évek közepétől New Holland márkájú gépeket használ, jelenleg 8 kék-sárga erő- és betakarítógép dolgozik náluk. A társaság gépparkjának legújabb tagjait László Balázs, az AGROTEC Magyarország Kft. területileg illetékes gépértékesítője adta át (fotó). A gépértékesítő az eseményen kiemelte: a legkorszerűbb New Holland kombájnok megvásárlásával a Rábamenti Agrár Kft. jelentős lépést tett gépparkjának fejlesztése terén. A két új betakarítógép megvételével a tulajdonos cég a ládás kombájnok felső kategóriájába tartozó munkaeszközökkel lett gazdagabb.

A gazdaságot vezető Erőss Ádám elmondta, hogy a Rábamenti Agrár Kft. Sárvár közelében, Ikervár és Meggyeskovácsi határában végez mezőgazdasági tevékenységet: szántóföldi növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is foglalkoznak. Mintegy ezer hektáron termesztik a klasszikus szántóföldi kultúrákat, valamint szolgáltatásokat is kínálnak a környékbeli termelőknek. A cég fő tevékenysége a tojótyúktartás: a naposcsibe fogadásától a takarmánykeverésen át a végtermék, a tojás előállításáig és csomagolásáig mindent ők végeznek el. Ez évente mintegy 18 millió darab tojást jelent, ami több, mint 60 ezer tojótyúk termelése.

László Balázs és Erőss Ádám a New Holland CX8.70 előtt

A szakember szerint a most vásárolt betakarítógépek is ehhez a termelési folyamathoz csatlakoznak, hogy gazdaságosan elő tudják állítani a takarmányalapanyagot saját szükségletre, illetve eladásra is. Erőss Ádám úgy vélekedett, hogy a szervizelés lehetősége nagyon fontos, mert jó munkát csak jó műszaki állapotban lévő gépekkel lehet végezni. Az AGROTEC Magyarország Kft. telephelyén, Sárváron pedig a karbantartás minden feltétele adott ehhez. A gazdálkodó hozzátette, hogy a Rábamenti Agrár Kft. vezetésében most zajlik a generációváltás, az édesapjától veszi át a cég irányításának a feladatait.

Az eseményen László Balázs, az AGROTEC Magyarország Kft. gépértékesítője elmondta, hogy a Rábamenti Agrár Kft. igényeit és elképzeléseit ismerve sikerült a meglévő három betakarítógépet két, nagyon korszerű kombájn­ra lecserélni, megtalálva a vállalat számára legmegfelelőbb üzleti konstrukciót. „Lényeges, hogy mi a cégnél teljes szolgáltatáscsomagban gondolkodunk. Ez a szemlélet pedig akkor működik jól, ha 5–10 év múlva is úgy találkozunk egy vásárlóval, hogy még akkor is elégedett a megvásárolt gépekkel és szolgáltatásokkal. Ehhez pedig az szükséges, hogy ne csak a gépet adjuk el a vevőnek, hanem ajánljuk mellé a szervizszolgáltatást is, és találjuk ki, mire lesz szüksége a gazdaságnak néhány év múlva.

A termelőkkel együtt gondolkodunk a legkézenfekvőbb megoldások megtalálásán, hogy maximálisan megfeleljünk az igényeknek. – mondta.

Bővebb információ: http://bit.ly/AGROTEC-Sarvar

Megbízható mezőgazdasági gépmárkát keres, amire hosszú távon sikeres precíziós gazdálkodást alapozhat? Válassza a New Holland gépeket a magyar márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. kínálatából!

Gépértékesítőik országos lefedettséggel várják megkeresését!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!