2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Környezetbarát gyomirtás Mankar termékcsaláddal

Agro Napló
A Farmcenter Kft. az Agro+Mashexpo kiállításon a MANTIS cég – Frank Verder exportigazgató úr – jelenlétében bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott.

A Farmcenter Kft. szorosabbra fûzte üzleti kapcsolatait a német MANTIS céggel, akik gyomirtó és rovarölő szerek hígítatlan kijuttatására alkalmas eszközöket gyártanak MANKAR márkanévvel. A kiállítás nagydíjáért folyó versenyben a termékcsalád rangos elismerésben részesült.

A gépek jellemzője egy rotációs fúvóka, amely percenként 8–12 000 fordulattal, nyomás nélkül állít elő 40 mikron körüli cseppeket (egyetlen köbcentiméterből több milliót), és azt védetten, ernyő alatt juttatja ki. Totális gyomirtó szerekkel ugyanúgy használhatók, mint szisztemikus, felszívódó herbicidekkel. Egy hektár gyommentesítésére, pázsitok nem kívánt növénytársulásainak irtására 1–2 liternyi szer elegendő. Mivel vizet nem kell kivinni, sem utánszállítani, a munka nagyon leegyszerûsödik. Kézi készülékeink önsúlya alig 3 kg, így a dolgozó fizikai megterhelése csekély. Nagyobb gépeink üzemeltetéséhez is elegendők a kisebb kerti traktorok.

A gyomirtó szerek hígítatlan kijuttatásának nemcsak munkagazdaságossági előnyei vannak: e szabadalmaztatott módszerrel az eddigi átlagos 5 l/ha szermennyiség helyett akár 1 l/ha is elegendő – a szermegtakarítás 80%! A MANKAR permetezőrendszerek alkalmazási területei: kertészetek, faiskolák, árudák, kertészet, szőlő- és faültetvények, közterületek, kertmûvelés, tájépítés.

A nagy kereslet jobb kielégítése érdekében a Farmcenter Kft. már kiképeztette szervizmesterét, alkatrészraktárat létesített.

Az érdeklődők a termékcsalád mintadarabjait a kiállításon megtekinthették.



A gépekről bővebb tájékoztatást, illetve azok beszerzését a Farmcenter Kft. 2100 Gödöllő, Tessedik S. u. 4.

Telefon: 28/513-445, fax: 28/513-446, mobil: 30/9589-329, 20/9670-433 – munkatársainál tehetik meg, illetve információ innen kapható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!