2024. május 5. vasárnap Györgyi

Professzinális állattartó telepi technológiák a Készenlét Zrt-tõl

Agro Napló
DairyMaster fejéstechnológia

A Készenlét Zrt. hatalmas lépést tett, hogy az általa forgalmazott állattartó-telepi technológiákat olyan megfelelő termékkel egészítse ki, amely professzionális szinten tudja kielégíteni partnereink elvárásait. Ennek érdekében 2007 júliusától kizárólagos magyarországi importőrként forgalmazza az ír DairyMaster fejőberendezések teljes palettáját. Ezzel csaknem megtalálható minden a termékei közt, ami egy állattartó telepnek nélkülözhetetlen kelléke a mindennapi élete során.

A DairyMaster egy a világ vezető fejőberendezést gyártói közül, amely 40 országba exportálja termékeit. Egyedülálló módon fejlesztette ki termékeit a szarvasmarha telepek számára, amellyel a tejtermelés maximális profitját lehet elérni az állatok tökéletes komfortérzetének biztosítása mellett.

Új irányt követ a fejés folyamata terén, egy kíméletes vákuumrendszerrel és programmal valósítja meg a 4:0-s fejést. Így 4 tőgynegyedből egyszerre történik a fejés, és egyszerre van a pihentetés üteme, ami a tőgybimbó szempontjából kíméletesebb, és a fejést is gyorsabbá teszi.

Hosszú kutatási folyamat eredményeképpen kialakított speciális fejőgumi segítségével érte el a DairyMaster azt az eredményt, hogy világelsővé vált a fejőkehely lecsúszásának kiküszöbölésében.

A DairyMaster titka, aminek világszerte elismert sikereit tudhatja az, hogy a cég eltökélt kötelességének tartja a folyamatos kutatásokat és fejlesztéseket a fejőberendezések terén, de ugyanúgy úttörőnek számít más területeken is, mint a trágyalehúzók, automata etetők, és telepirányítási rendszerek (azonosítás, aktivitásmérés, válogatás) fejlesztésében is.

A saját fejlesztésû telepirányítási rendszerük lehetővé teszi az állatok egyedi és csoportos kezelését, illetve nyilvántartását. Az aktivitásmérő rendszer az állatok mozgását a nap 24 órájában, az év 365 napján rögzíti, és a telepirányítási programnak hozzáférhetővé teszi.

A kutatási és fejlesztési munkáknak köszönhetően a DairyMaster képes akár 100 tehén egyidejû fejésére alkalmas karusszel fejőház megépítésére is.

Azért hogy a legjobb lehessen a fejőházak felszerelésében és az automatizálásban, legyen szó akár karusszel-ről, paralel állásról vagy a saját automata etető berendezésünkről az elsődleges szempont a gyártás során, hogy a robosztus, technológiailag kedvező, automatizált fejőházakat alakítsunk ki azért, hogy könnyebbé tegyük az életet az Önök számára, és kevésbé stresszessé a tehenek számára. A cél a fejés könnyebbé tétele.

A termékpalettán számos olyan technológiai megoldás található, amely a maga egyszerûségével megbízható, ugyanakkor technológiai megoldásaival egyedülálló megoldást kínál a termelés színvonalának növelésére és az állat kíméletes fejésére.

Az együttmûködésük során nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy kollégáik megfelelő szakmai tudással tudják támogatni a már meglévő partnereket és az új érdeklődők tájékoztatását kielégítő módon tudják ellátni, ezen felül az eddigi országos szintû szervizhálózatunkon keresztül a partnerek naprakész kiszolgálását biztosítani.

 






Faresin takarmány keverő-kiosztó kocsik

Magyarország egyik legkedveltebb márkája, a Faresin takarmány keverő-kiosztó kocsik mára nem csak minőségének, hanem széles választékának köszönhetően is megkönnyíti választásunkat. A kínálatban megtaláljuk a vontatott horizontális és vertikális (7–46 m3) gépeket, önjáró kivitelben pedig a vertikális egy vagy kécsigás modelleket, 9–26 m3-ig. A piacra immáron 4 éve bevezetett önjáró modellek ma már egyedülálló felszereléssel kaphatóak. A KingCab kabin új alakja lehetővé teszi a kezelő teljes rálátását a maróra, emelő helyzetben, és a talaj felszínén dolgozáskor is. Egy kamera elhelyezése segíti a helyzetváltoztatást, amelyet a 3 kombinációs kormányzási szisztéma egészít még ki.

A takarmánykiosztó egy új és erős, összekötés/záródás nélküli gumicsővel felszerelt, egyetlen nagy átmérőjû görgőkre szerelt, fröccsöntött gyûrûből áll. Ez a megoldás lehetetlenné teszi a korábban előforduló eltömődéseket, legfőképpen nedves és ragadós termékeknél.

A 100 LE maró régebben opció volt, ma az alapgéphez tartozik, hidraulikus beszereléssel a rotor aljához, 19 késsel, amelyek garantálják a takarmány előaprítását.

A bevitt input anyagokat minimális, 1–2%-os eltéréssel tudja kezelni, ennek alapján tökéletes homogenitást biztosít.

Az állattartó telep technológiájához alkalmazkodva lehet a keverés módját kiválasztani és programozni (időtartam, sebesség stb.).

A termelési szisztéma átalakítása nem hagyta figyelmen kívül a vertikális, vontatott takarmány keverő–kiosztó kocsikat sem. Az előző szériák egyetlen, Magnum néven ismertté vált szériává egyesültek, amelyben 5 modell egy csigás, 9–17 m3-ig tartálykapacitással, 8 modell (Magnum Doble) 2 csigás, a kapacitásuk 12 és 30 m3 közötti valamint a 2007-es évtől a Magyarországon teljesen egyedülálló 3 csigás, 40 és 46 m3-es kivitel.

 










8500 Pápa, Mozsár u. 14.

Telefon: 89/510-180 • Fax: 89/510-199

Web: www.keszenlet.hu • E-mail: keszenlet@keszenlet.hu

 



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A higiénia iránti igény kialakítása

A higiénia iránti igény kialakítása

A rendszerváltás idején, 20-21 éve új színfoltként alakultak az első olyan vállalkozások, melyek új típusú fertőtlenítőszereket, takarítási-fertőtlení...

„Tízezer óra”

„Tízezer óra”

„Tölts el ennyi időt azzal, amit igazán szeretsz csinálni, ez legyen intenzív, mondjuk max. 5 év......és abban, amivel foglalkozol, nemzetközi szinten...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!