2024. május 7. kedd Gizella

Átadták a Quadris díjakat

Agro Napló
Idén 3 hazai bort tüntettek ki Quadris díjjal hazánk egyik legnagyobb és szakmai körökben legelismertebb borversenyén, az Országos Syngenta Borversenyen. A 366 bor és 152 borász részvétele mellett zajló verseny díjátadó gálájára és az azt megelõzõ Szõlész-borász találkozóra ebben az évben március 12-én Siófokon került sor.  

Az idei évben 3 kiváló bor nyerte el a Quadris díjat: a Birkás Pincészet 2007-es Elizabeth Cuvée bora, a Takler Pincészet 2006-os Szekszárdi Cuvée bora és a Vivamus Bt. 2000-es Hat Puttonyos Aszú bora vihette haza a megtisztelő kitüntetést. További 83 bor aranyérmet kapott.

A díjazott borok aránya az elmúlt évekhez képest a magasabb minőség irányába való eltolódást mutatja, amely összességében bíztató jel.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Syngenta által életre hívott verseny ilyen nagy népszerûségnek örvend szakmai körökben. Az esemény színvonalát nemcsak a nevezett borok számának folyamatos emelkedése, hanem a partnerek személyes visszajelzései is alátámasztják. A Syngenta célja, hogy innovatív termékeivel megkönnyítse a szőlészek és borászok munkáját, s az előállított minőségi magyar borok világpiaci szinten is elfoglalják megérdemelt helyüket.” – mondta el Czigány Tibor a Syngenta ügyvezető igazgatója a verseny kapcsán.

A borversenyről bővebben a  www.agronaplo.hu/hirek/2469 -en olvashat.

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Medallon Premium 2020.

Medallon Premium 2020.

Szántöldjeink évelő gyomokkal erősen fertőzöttek. Mezei acat, fenyércirok kolóniák keserítik meg kultúrnövényeink életét. Tegyünk ellene, hogy visszan...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!