Elfogadták az élelmiszer etikai kódexet

Agro Napló
Több hónapos tárgyalássorozat eredményeként az érintettek, azaz a termékpálya szereplõi – vagyis a termelõk, a feldolgozók és a kereskedõk képviselõi – a múlt hónapban elfogadták az Élelmiszer Etikai Kódexet.  

 

Ez az önként vállalt kötelezettségeken alapuló normagyûjtemény hivatott biztosítani, hogy ez év közepétől 80 százalékban magyar élelmiszer legyen a nagy élelmiszer-áruházláncok polcain.



Az etikai kódex célja az, hogy a magyar fogyasztókat egészséges, jó minőségû és megfelelő mennyiségû magyar élelmiszerrel lehessen ellátni. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a külföldi árukat számûznék a szupermarketekből – ezt Gráf József földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter jelentette ki a dokumentum aláírásán az FVM-ben.



A kódexben foglalt alapelvek megalkotása a termelők, a feldolgozók és a kereskedők közös felelősségvállalása arra, hogy az ágazati szereplők a továbbiakban nem a konfrontációt, hanem az együttmûködést keresik egymással.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!