A BIOMIN speciális termékei malacok számára

Agro Napló
A BIOMIN régóta kutatja a helyes malacnevelési koncepciót, mivel a választási stressz, amelyet az anyaállat elvesztése, az új táplálékra való átállás okoz (könnyen emészthetõ, zsírban gazdag kocatejrõl a részben növényi alapú táplálékra) és a takarmányfelvétel megváltozása (szopás és az anyakoca hívása nélkül) a bélbolyhok elcsökevényesedéséhez, emésztési zavarokhoz és végül komoly hasmenéses megbetegedésekhez vezethet. Az innovatív BIOMIN-termékvonal a teljesítményre és a biztonságra kiterjedõ igényeket is kielégítõ koncepciót nyújt az Ön gazdasága számára is. Amit a malacoknál elmulasztunk, késõbb hízóként nem lehet bepótolni. Ezért a fiatal állatok optimális felnevelésébe megéri beruházni, mert így egészséges és életerõs malacokat kapunk. A speciális BIOMIN termékek segítségével biztosított a malacok felnevelése, a teljesítményrõl való lemondás nélkül.  





Bioflock



A tisztán gabona- és szójakeverékek nem elégítik ki a fiatal malacok igényeit.

A leválasztott malacok egészséges felnevelésének előfeltétele a nagy tápanyagsûrûség, a könnyû emészthetőség és az ízletesség. A Bioflock a takarmányfelvétel, a biztonság és a teljesítmény fokozására használható.





Biomin® TopVital



A Biomin® TopVital elsősorban az állatok védelméről gondoskodik stressz­periódu­sokban és fokozza az ellenállóképességet télen és az átmeneti évszakokban.





Mycofix®



A penészes takarmányok jelentős teljesítménykieséshez vezethetnek, a bennük lévő számos gombatoxin által.

A Mycofix® termékcsalád segítségével, amelyek a gombatoxinokat nem csak megkötik, hanem az állatok termelésében fontos szerepet játszó toxinokat enzimatikus úton le is bontják, megbízható termékek állnak rendelkezésre valamennyi gombatoxinnal szemben.





Biomin® P.E.P.-sorozat – a természetes megoldás



A fitogenikus adalékanyagok gátolják számos kórokozó elszaporodását. A speciális aroma növeli a nyálképződést és a takarmányfelvételt. Ezen kívül a prebiotikus adalékok gondoskodnak a bélbaktériumok táplálásáról. Ez a komplex hatásmechanizmusú antibiotikum mentes hozamfokozó készítmény valóra váltja a termelési igényeit. A Biomin® P.E.P. liquid a malacok első életnapjaiban adható készítmény.

A Biomin® P.E.P. sol az ivóvizben adagolható, a Biomin® P.E.P. 1000 a takarmányba keverhető hozamfokozó termék.





Biotronic® SE forte



Ennek a takarmánysavanyítónak a speciális vivőanyaga garantálja a hatóanyagok fokozatos leadását, ezáltal a kedvező hatást a teljes bélcsatornában biztosítja. A komplex savösszetételû termék a gyorsan és lassan disszociálódó savak speciális keveréke, amely a pH csökkentése mellett direkt antimikrobiális hatással is rendelkezik.





Biotronic® GutPower



A Biomin legújabb fejlesztése. A bélhámsejteket tápláló vajsavat triglicerid formában visszük a szervezetbe, így nem büdös és nem illan el gyorsan. A termék tartalmaz még kapron- és kaprilsavat a direkt antibakteriális hatásért.





Biotronic® GOLD



A Biotronic® GOLD szerves és szervetlen savai javítják a teljes értékû takarmányok ízletességét, és ellenállóvá teszik a mikróbás romlással szemben az etetőben. Ezenkívül a Biotronic® GOLD jól hasznosítható, védett energiát kínál az anyagcsere megterhelése nélkül.





Biomin® DuoPlex DS



A speciális fitogenikus adalékanyagok növelik az adag emészthetőségét, és kontrollálják a sertésdizentéria kórokozójának, a Brachyspira Hyodysenteriae-nek a növekedését és rekontaminációját. Ezenkívül szerves savakkal támogatja a vastagbél nyálkahártyáját, és segíti regenerációját.





FerkelFaser



Még biztonságosabb malacnevelés! A FerkelFaser jó minőségû értékes rostokat tartalmaz, amelyek élénkítik a bélperisztaltikát és segítik a tápanyagok optimális emésztését. Így a Coli-baktériumok a hátsó bélszakaszban nem jutnak tápanyagokhoz.





Biomin® HepaFit



Széles körû egészségvédelem a malacnevelésben, mindenekelőtt a választás utáni multiszisztémás leromlás (PMWS) esetében. A Biomin® HepaFit segíti a májfunkciókat, aspecifikus mikróbaellenes hatása van a bélben és aktiválja az immunrendszert, hogy a betolakodókra gyorsan tudjon reagálni.





Biomin® Relax



A Biomin® Relax 3 nyugtató hatású komponensből áll, és segít a nyugtalanság és a kannibalizmus legyőzésében a malacoknál.





Biomin® Weanolyte



A hasmenéses megbetegedések megnö­vekedett folyadék- és elektrolitvesztéssel járnak. A Biomin® Weanolyte életfontosságú elektrolitokat tartalmaz, és segít kiegyenlíteni a megbomlott sav-bázis egyensúlyt. Könnyen oldódik, ízletes és gyorsan kifejti hatását.





Amennyiben a termékekről bővebb felvilágosítást szeretne, kérjük vegye fel a kapcsolatot a magyarországi irodával és kérje szaktanácsadó kollégáink segítségét.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!