2024. április 28. vasárnap Valéria

BigBag: „A nagy mindent visz!” Az EURALIS új kukorica-vetőmag csomagolása

Agro Napló

Mit jelent ez?

Két hibridünk, az ES Mosquito (FAO 350) és az ES Sensor (FAO 390) vesz részt a „programban”. Vegyük sorra a szereplőket. Az ES Mosquito egy háromvonalas (TC) hibrid, melyet magas termésszint jellemez, különböző termőhelyeken is.

Saját üzemi kísérleteinkben 13 hely átlagában 8,84 t/ha termést ért el. Jó kompenzációs képességgel rendelkezik (kisebb tőszám, dupla csövek). Zöld száron érik, magas növekedésű, akár silónak is jó. Kiváló a Fusarium-toleranciája, egészséges növények jellemzik.

A hibrid eleve igen jó ár/érték aránnyal rendelkezik, melyet a BigBag csak tovább fokoz.

Az ES Sensor szintén háromvonalas (TC) hibrid. Kiemelkedő termésre képes intenzív körülmények között, kiegyensúlyozott a termésszintje normál és száraz viszonyok között. Kiváló kezdeti fejlődés jellemzi, sokáig zöld marad. Az ún. ROOTS POWER hibridjeink közé tartozik, azaz kiemelkedően erős gyökérrendszere (hosszú és vastag főgyökér, nagy számú másodlagos gyökér, valamint megfelelő szögállás a szár és a gyökérzet között) miatt átlag feletti az aszálytűrése.

Mindkét hibrid a normál, 80 ezer szemes kiszerelés mellett BigBag-ben is kapható lesz, mely 2,4 millió szemet jelent, azaz kb. 30 ha-ra elegendő vetőmagmennyiséget biztosít.

Miért érdemes a BigBag-et megvásárolni? Például azért, mert további jelentős árelőnyt biztosít a normál zsákhoz képest. Ezenkívül megkönnyíti a vetés technikai folyamatát: a vetőgép feltöltése gyorsabb és egyszerűbb, valamint az elhasznált göngyöleg kezelése kisebb problémát okoz. Cégünk igény szerint flexibilis kiöntő csövet is biztosít a BigBag-hez.

 

 

Az Euralis versenyképes kukorica kínálatában természetesen más hibridek is találhatók, melyek minden termőhelyre és minden elvárást kielégítő megoldást nyújtanak a sikeres és jövedelmező kukoricatermesztéshez.

Ide tartoznak az ún. Tropical Dent© hibridjeink (nagyobb termés, stabilitás és jobb vízleadás a megnövekedett heterózis hatás miatt):

  • ES Cubus (FAO 320),
  • ES Gallery (FAO 340),
  • ES Cortes (FAO 410),
  • ES Method (FAO 420),
illetve a hagyományos típusúak
  • ES Sigma (FAO 280),
  • ES Flato (FAO 330),
  • ES Antonetti (FAO 390),
  • ES Blason Duo (FAO 420), és
  • ES Zodiac (FAO 450).

Csigó György Tamás

termék- és marketing menedzser


 

 

 

 

A cikk szerzője: Csigó György Tamás

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!