2024. április 29. hétfő Péter

Francia genetika - európai minõség

Agro Napló
A 2010-es esztendõben tapasztalt idõjárás és a szélsõségesen változó bevételi lehetõségek komoly kérdéskör megválaszolását indokolja a gazdák részérõl. Milyen vetõmagot válasszanak, hogy a betakarítást követõen profittal zárják a következõ évet?  

Az előbbi kérdéssort még tovább bővíti a súlyosnak ígérkező belvíz problémája is, ami a vetésterületek átrendeződéseit is eredményezheti. Ennyire kiszámíthatatlan időjárásban kiszámítható hibridekkel kell készülni a vetésre. A legjobb termőképességû és minőségû vetőmagokat kínálva az EURALIS tudja a megoldást.





Kukorica kínálatában az EURALIS a kimagasló terméspotenciál, a gyors vízleadás, a szárazságtûrés és szárszilárdság, valamint a betegség-ellenállóság ötösfogatának hibridekben megfogalmazott alternatíváit nyújtja.



Az ország azon területein, ahol még bizonytalan az időben történő talajelőkészítés és vetés, minden bizonnyal a rövid tenyészidejû ES SIGMA (FAO 280) a jó választás. Kiváló termőképességû és magas a kompenzációs képessége; az esetleges tőhiányt többletterméssel egyenlíti ki. Szárszilárdsága optimális. Fusariummal szemben ellenálló. Az ES FLATO (FAO 330) prémium hibrid az EURALIS-nál, hiszen a fenti 5 követelménynek 100%-ban megfelel. A 2010-es betakarítási szezonban termőképessége és vízleadása volt a legfontosabb előnye versenytársainál. Alacsonyabb növényméret, aszálytûrés, kiváló Fusarium-tolerancia. Az ES SENSOR (FAO 390) szintén vezető kukorica; magyarországi eredményei 2010-ben meggyőzőek voltak akár a GOSZ-VSZT, akár a Magyar Kukorica Klub tekintetében. Kiemelkedő a kompenzációs képessége. Az ES ZODIAC (FAO 450) igazi ereje a kirobbanó kezdeti fejlődés, az aszálytûrés, a stabil termőképesség és szár négyesében rejlik. Teljesítményével a 2010-es évben szintén bizonyított.



A napraforgó portfóliójában több újdonsággal jelentkezik az EURALIS 2011-re. Ezek közül a vezető hibridek köre a napraforgótermesztés újabb igényeihez igazodik.



Clearfield® gyomirtási technológiával termeszthető kínálatunk figyelemre méltó hibrideket vonultat fel. Az ES FLORMIS CL az intenzíven napraforgót termesztők igazi „barátja” lehet; hiszen kiemelkedő terméspotenciálja, magas olajtermése és betegségekkel szembeni erős ellenállása jelentik vonzó tulajdonságait. Az ES ARAMIS CL az előbbi hibrid jegyeit ugyan úgy magán viseli, azonban rendkívüli módon a stresszes termőhelyeken is képes komoly teljesítményre! A CL kategória 3., legújabb képviselője az ES BALISTIC CL–HO hibrid, amely amellett, hogy IMI hibrid, még magas olaj- és olajsavtartalmával képes a piac e szeletében alternatívát nyújtani a napraforgótermesztők számára.





HO hibridjeink kiváló képviselője az ES BASILIC HO, amely a már ismert ES PETUNIA HO változata. Kisebb növényméret, kiváló betegségtolerancia, magas olaj- és olajsavtartalom; mindez egy igazán kiemelkedő korai hibridben.



Az előbb említett hibrid, az ES PETUNIA már a hazai piacon jól bevált és elismert hibrid. Több termőrégió és évjárat bizonyítja kiváló tulajdonságait, melyet évjáratonként stabilan és látványosan megmutat. Olajnapraforgó a hagyományos szegmensből; erős szárral, szívós betegségekkel szembeni ellenállással és magas olajtartalommal.



Számoljon Ön is velünk és válassza a 2011-es évben az EURALIS kiváló minőségû vetőmagjait!



EURALIS – Növeljük bizalmát!

www.euralis.hu



Regionális értékesítési vezető kollégáink:

Kelet-Magyarország: Czina Zoltán +36-30/405-9881

Nyugat-Magyarország: Kristóf Milán +36-70/328-4209


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Bevetésre készen!

Bevetésre készen!

Az 1936-ban alapított EURALIS az egyik legnagyobb és legsikeresebb szereplője a francia mezőgazdaságnak, több mint 60 éve állít elő vetőmagot a legmag...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!