2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ami a zsebbe kerül, csak az a fontos

Agro Napló
RAGT = PROFIT! Rossz döntés = profitka

Jó, ha van az embernél papír és ceruza, mert egész máshogy rendeződik egy termés összehasonlító táblázat sorrendje, ha nem tonnában, hanem „zsebre rakható” forintban számolunk...és az többet ér, mint egy vállveregetés vagy egy oklevél!



Táblázatunkban a Magyar Kukorica Klub hivatalos FAO 300-as eredményét elemeztük ki „zsebre rakható” forint alapján.



És egy újabb győztes – szintén az RAGT-től!



Phileaxx FAO 390 – A TOP 20 idei 300-as győztese!



Mindamellett, hogy a legnagyobb termést érte el hektáronként, a legmagasabb nyereséget is adta termelőjének! Másik előnye, hogy mindkét átvételi ár esetén igaz az állítás! (nem mellékesen az első kilenc között 3 RAGT hibrid szerepel!)



(a nyereségszámítás az 5 pilléres – termés, hivatalos listaár 70 000 szemre vetítve, takarításkori víztartalom, 650 Ft/t/víz% szárítási költség, 30 000 és 43 000 Ft/t átvételi ár – alapján történt)

 


 

 

 

Alexxandra – FAO 380 – A legnagyobbat termő újdonság!



Hibridünk minden évben a legjobbak között végez. A GOSZ-VSZT Posztregisztrációs kísérletben az első helyezetthez viszonyítva országosan mindössze 3% eltéréssel termésben a hetedik volt.



Oxxygen FAO 350 – Kell a csúcshoz!



Új hibridünk, mely a 2010-es RAGT termelői versenyben nagy népszerûségre tett szert! Az alábbi táblázat a győztesek névsorát és eredményeit tartalmazza.

 


 





Poluxx FAO 310 – Új genetika a FAO 300 elején!



Országosan 20 kísérleti helyből a FAO 300–340-kel összehasonlítva 1db első, 3 db második, 6 db harmadik, 3 db negyedik és 3 db ötödik helyezést ért el! Nyereségszámítását kérje kollégáinktól!





Mooglli CL HO – Egy igazi újdonság!



Jelenleg egyedül az RAGT rendelkezik Magyarországon kereskedelmi mennyiségû magas olajsavas Clearfield gyomirtási technológiával kezelhető napraforgóval. Hivatalos és üzemi kísérletek alapján egy betegségekre nem érzékeny, átlagtól nagyobb termőképességû, stabilan magas olajsavtartalmú vagy olajtartalmú hibrid, mely a KITE Zrt. forgalmazásában áll a termelők rendelkezésére.

 


 

 










www.ragt.hu • RAGT – a másik út a sikerhez!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Belső erőket mozgósított az RAGT

Belső erőket mozgósított az RAGT

Több mint negyven év szakmában eltöltött idő, ebből 14 év RAGT-nál betöltött országvezetői státusz után Lonsták János nyugdíjba vonul. A szakember nev...

Új hibridek – erős innováció!

Új hibridek – erős innováció!

Ahhoz, hogy egy vállalat a mai világban sikereket érhessen el, elengedhetetlen tényező a termékének vagy szolgáltatásának teljes körű ismerete. Nincs...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!