A kalászosok növényvédelmére DuPont - Economy kereskedelmi csomag

Agro Napló
A kalászosok termesztésében a növényvédelem – a gyomirtás, a gombabetegségek és kártevõk elleni védelem – kulcsfontosságú a megfelelõ termés eléréséhez. A gazdálkodókat az idõjárási és gazdasági körülmények gyakran a lehetõ legtakarékosabb technológiák alkalmazására serkentik. Amit leginkább érdemes követni, az a széles választékból a költség/hatékonyság legjobb arányát mutató megoldás alkalmazása.

A 2011-es évjáratot még nem ismerhetjük, ha csapadékos tavasz lesz, a gombafertőzés óhatatlanul bekövetkezik, amit mindenképpen el kell kerülni. A gyomirtás, és gombabetegségek elleni védelem területén egyszerû és költségtakarékos lehetőség a gyomirtóból és gombaölő szerből álló Economy csomag, mely 15 hektáros egységekben szerezhető be.



Figyelembe véve a gazdálkodás egyre nehezebb gazdasági környezetét, a DuPont azoknak a gazdálkodóknak ajánlja az Economy csomagot, akik szeretnék megtartani a kalászos gabona növényvédelmében a két legfontosabb technológiai elemet, a gyomirtást és a kórokozók elleni lombvédelmet, olyan módon, hogy ne kelljen kompromisszumos megoldásokkal pótolni ezeket.

 





Economy csomag

5×1db Pointer® StarTM + 2×5 l Harvesan® + 5×1 l Trend®

 





Az Economy csomag gyomirtó-, és gombaölő szerből összeállított kereskedelmi csomag. A csomag herbicid része a Pointer® Star™, mely minden gyomösszetételû területen megbízható kiváló megoldás, míg a fungicid rész a Harvesan® gombaölő szer. A két termék eddig önmagában is a gazdaságos megoldások eszköze volt a szakmában, de a 15 hektáros egységcsomagban megvásárolva még további kedvezménnyel lehet majd alkalmazni a készítményeket.



Mi alapján állt össze az Economy kereskedelmi csomag?



A gyomirtó szer az egyre szélesebb körben közkedveltté vált Pointer® Star™ gabona gyomirtó szerünk, mely: 

- igen magas hatékonyságot ad a megyében leggyakoribb gyomok ellen: acat, ebszékfû, ragadós galaj, 

- jól irtja azokat a gyomnövényeket, amelyekkel más készítmények nem bírnak kellőképpen: szarkaláb fajok, pipacs, apró szulák stb, 

- kiváló hatású a napraforgó árvakelés ellen, 

- bokrosodás kezdetétől a zászlós levél kiterülésig kijuttatható,

- 3 ha-os ikercsomagolása könnyen alkalmazhatóvá teszi,

- más növényvédő szerekkel jól keverhető.





A gombabetegségek elleni védekezésre a Harvesan® nevû termékünket javasoljuk, mert: 

- korai kijuttatás mellett, hûvös időjárás esetén is hatékony, 

- magas hatékonyságú mind a levélbetegségek, mind a kalászt fertőző betegségek ellen, 

- dózisa (0,6–0,8 l/ha) rugalmasan hozzáigazítható a gabona fejlettségéhez, egészségi állapotához, (az Economy kereskedelmi csomagunkban nem a minimális, hanem a középső dózist biztosítjuk a felhasználók számára).



Ez a két termékünk az Economy csomag része, mely 15 ha gabona kezelésére elegendő, gazdaságos növényvédelmet tesz lehetővé, mindezt úgy, hogy közben nem kell kompromisszumot kötni a hatékonyság terén.





DuPont gombaölő szer kereskedelmi csomagok



A DuPont kalászos lombvédelemre ajánlott fungicid kereskedelmi csomagjai a Harvesan® + Charisma® és az Acanto® Trio. Évek óta ismert és bevált készítmények alkotják, alkalmazásukkal hatékonyan és takarékosan védhetők a kalászos gabona területek, mind a korán mind a később veszélyt jelentő kórokozókkal szemben.



A Harvesan® + Charisma® nem csak gazdaságos, hanem nagyon hatékony is, mert 3 hatóanyag, mely mind különböző hatóanyagcsoport tagja, teljesíti a gyakorlat elvárásain túl a rezisztenciakezelés igényét is. Egy csomag 60 ha gabona kétszeri kezelésére elegendő, de ha megbontjuk, akkor elég lehet 100 ha kalászos egyszeri kezelésére.



A csomag rendkívül rugalmasan használható, ugyanis a Charisma® repcébe is átvihető, a 2009-es engedélyokirata szerint.



A táblázat azt mutatja be, hogy a fungicid kereskedelmi csomagokat technológiában felhasználva, a kezeléseknek milyen hatása volt a termésre az ország nyugati területein. A használatukkal jelentős többlettermést és többlet árbevételt lehetett realizálni.

 


 

 

 


 

 





A DuPont termékekkel kapcsolatban bármilyen információért hívja a 06-23/509-400-at, vagy a telefonos növényvédelmi tanácsadó szolgálatot a +36-30/212-6222 telefonszámon. Keresse a DuPont termékekről szóló információs honlapot a www.dupont.hu címen az interneten.

 

A DuPont készítmények felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termékek csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait! ® Az E. I. du Pont de Nemours and Company bejegyzett márkaneve. ™ Az E. I. du Pont de Nemours and Company márkaneve.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hétszeres MagyarBrands díjas a COOP

Hétszeres MagyarBrands díjas a COOP

Idén ismét a legkiválóbb hazai márkákat elismerő MagyarBrands díjat vehetett át a COOP március végén, a budapesten az ünnepélyes díjátadó gálán – közö...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!