NAGY-EGED LEJTÕIN IS BIZONYÍTOTT AZ ANTONIO CARRARO CÉG GUMIHEVEDERES TRAKTORA

Agro Napló
Az Agrolánc Kft. mezõgazdasági gépbemutatója sokakat vonzott a Károly Róbert Fõiskola Egri Szõlészeti és Borászati Kutatóintézetének ültetvényébe. A rendezvényen az Antonio Carraro cég különbözõ teljesítmény-kategóriájú és tulajdonságú traktorai dolgoztak a sorok között: Country 4400, Tigrone Jona 5500, TRX 7800, TRG 10400 típusú elsõkerék kormányzású; SRX 9400 és MACH4 törzscsuklós modellek - fülkés és fülke nélküli változatokban.

Újdonságként szerepelt a Carraro traktorgyár Agricube típusú gépe. Az erőgépeken ültetvényápoló munkaeszközöket tekinthettek meg a meghívott vendégek: Rinieri szárzúzót, gyûjtőtartályos szárzúzót, talajmarót, szőlőcsonkázót, sormûvelő berendezést; Selvatici ásógépet és UniGreen permetezőgépet.








A bemutató különlegessége az Antonio Carraro olasz traktorgyár egyedi fejlesztésû, gumihevederes futómûvel készült MACH4 erőgépe volt, amelyet a januári Agro+Mashexpo gépkiállításon tekinthettek meg először az érdeklődők. A 87 LE-s turbódízel motorral, négykerék-hajtással készült quadtrackon alkalmazott speciális, gumihevederes kerekeknek köszönhetően a korábban szinte mûvelhetetlen vizes, csúszós, extrém meredek területeken is kiváló munkavégzésre képes – amit a gép Nagy-Eged lejtőin is bizonyított. A gumiheveder folyamatos talajtapadást, széles felfekvő felülete kiváló vonóerő leadást biztosít minimális talajtaposás mellett (talajtömörítő hatása 0,2 kg/cm2, ez 50%-kal kevesebb, mint egy hagyományos, gumikerekes traktoré). A törzscsuklós kialakításnak köszönhetően a keskeny sortávolságú ültetvények tökéletes traktora, melynek irányíthatósága szûk kanyarodási körülmények között is különösen könnyû.



Az Antonio Carraro Részvénytársaság egyedi fejlesztése az ACTIO™ váz, ami 15°-os tengelyek közti elfordulást tesz lehetővé – így garantált mind a négy kerék folyamatos talajkövetése.



A megfordítható kormány-ülés rendszer (RGS™) és a joystick vezérlésû hidraulikarendszer jelentősen csökkentik egy-egy feladat elvégzésének munkaidejét. Az erőgéphez opcióként légkondicionált fülke, Electronic Speed Control (tempomat), motoroldali TLT kihajtás, joystick vezérlésû hidraulikarendszer finompozícionálással, 11 hátsó gyorscsatlakozó kérhető.



Az extrém területen történt munka végeztével a traktor átlagos körülmények között folytathatja munkáját, melyet gumihevederes talpon, a közúti közlekedésben haladva érhet el – akár 40 km/h sebességgel haladva – szemben a hagyományos egybe-lánctalppal rendelkező traktorokkal. Igény szerint a gumihevederek hagyományos kerekekre cserélhetők.



A traktor haladása és stabilitása hegymenetben kiváló egy hagyományos, lánctalpas géphez képest, ami a 4 darab, független felfüggesztésû járószerkezetnek köszönhető – különösen köves talajon, ahol a hagyományos lánctalpak elemelkednek a talajtól, csökkentve a kezelő biztonságát és a munkavégzés eredményességét. 

 








A gumihevederes kerekek a domborzat egyenetlenségeit tökéletesen követik, forduláskor sem sértik a talajt; csúszásmentes munkavégzést tesznek lehetővé, így nem roncsolják a talajmegkötésként használt gyepet, óvják a termőréteget az eróziótól.

 






A nagyobb felfekvő felületû járószerkezetnek köszönhetően a gép kerekei nem okoznak felesleges talajtömörödést, ezzel elősegítik a növények gyökérzónájának fejlődését. 

 


 





Az alacsony tömegközéppontnak és a gumihevederes kerekeknek köszönhetően a gépet maximális rézsûjáró képesség jellemzi. 

 










AGROLÁNC KFT.

2151 Fót, Jedlik Ányos utca 1.

Tel./fax: (06 27) 539 640

E-mail: agrolanc@agrolanc.hu  

www.agrolanc.hu  

www.torofunyirok.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!