Felszálló ágban a Nufarm

Agro Napló
Eddig elért eredményeit és a jövõre vonatkozó terveit mutatta be februári rendezvényén a mezõgazdasági alapanyag-kereskedõk nagy számban megjelent képviselõinek a Nufarm Hungária Kft. A céggel és a termékekkel kapcsolatos információk mellett az érdeklõdõk megismerhették a legfrissebb piackutatási eredményeket, továbbá a vendégelõadók szakmai elõadásaiból tájékozódhattak az agráriumot érintõ aktuális trendekrõl.

A budapesti Rubin Hotelben tartotta meg évadnyitó kereskedelmi rendezvényét a Magyarországon 2008 óta mûködő Nufarm Hungária Kft. A vendégeket Salamon György, a Nufarm Hungária Kft. cégvezetője köszöntötte, majd átadta a szót Gerhard Zittmayr ügyvezetőnek, aki előadásában bemutatta az ausztrál székhelyû növényvédőszer-gyártó vállalatot és annak helyét a világ vezető gyártóinak sorában. Beavatta a jelenlévőket a Nufarm terveibe, melyek szerint a gyártók rangsorában 8. helyen szereplő Nufarm továbbra is a lejárt szabadalmú termékek szegmensére fókuszál. Ebben a csoportban viszont nem az egyszerû termékmásolatok gyártására helyezik a hangsúlyt. A piaci pozíció erősítését új hatóanyag- és termékkombinációk – pl. Zeagran Nico N – bevezetésével, valamint környezetkímélő formulációk és felhasználóbarát csomagolások fejlesztésével kívánják megvalósítani.

 


Salamon György, a Nufarm Hungária Kft. cégvezetője

 

 

A Nufarm Limited és a Sumitomo Chemical Company stratégiai együttmûködésének köszönhetően a vállalatok 2010-ben közös fejlesztésekbe kezdtek. A két vegyipari óriás együttmûködése stratégiai jelentőségû. A közös munka eredményeképpen hamarosan új termékek megjelenése várható a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt. Ennek egyik első jele a Sumi Alfa 5 EW rovarölő szer, amely az idei évtől a Nufarm Hungária Kft. termékkínálatában szerepel. Németh Róbert, a Sumitomo Chemical Company közép-európai régióközpontjának vezetője avatta be a vállalat felépítésébe és jövőbeli terveibe a meghívottakat.

A globális vállalati célkitûzéseket bemutató előadások után Salamon György vette át a szót. A cégvezető ismertette az elmúlt négy évben tett erőfeszítéseiket. Az indulás évének 3 fős csapattal és 10 termékkel vágtak neki. A kereskedelmi kapcsolatok kialakítása, a termékek elérhetőségének biztosítása, a szakmaiság és hitelesség megalapozása volt a fő célkitûzésük. A portfolió bővítése mellett a létszám is növekedett, így mára hatfős területi képviselői csapat látja el a szaktanácsadási feladatokat. Az idei évben már 25 termék és kombináció szerepel a palettán, amit az intenzív termékengedélyeztetési munkának köszönhetően továbbiak követnek majd. Az AgroStratéga által idén januárban végzett reprezentatív kutatás igazolta, hogy a Nufarm hazai leányvállalatának piaci bevezetése sikeres volt. A magyar növényvédőszer-nagykereskedők döntéshozóinak véleménye szerint a Nufarm megbízhatóság szempontjából 18 gyártó illetve importőr között az 5. helyen áll.

A siker kulcsaként a cégvezető kiemelte, hogy az aktuális célokat mindig a vállalat piaci helyzetéhez igazították. A kezdetben glifozát hangsúlyos gyomirtószer-választékot a hazai leányvállalat megalapítása óta folyamatosan bővítették. A Nufarm Hungária Kft. napjainkra már közel 50 különféle termék és gyûjtőcsomag forgalomba hozatalához szükséges engedéllyel rendelkezik. A kínálat bővítése tovább folytatódik, így a már említett Sumi Alfa 5 EW és Zeagran Nico N mellett további 6 új termék értékesítése kezdődik meg 2012-ben.

Az említett fejlesztéseknek köszönhetően a Nufarm hazai leányvállalata valóban felszálló ágban van. A piac által visszaigazolt értékelésük birtokában folytatják megkezdett munkájukat, amelynek középpontjában továbbra is a hosszú távú, kiegyensúlyozott szakmai és üzleti kapcsolatok kiépítése, fenntartása szerepel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gabonáink egészségére!

Gabonáink egészségére!

Mivel veszi fel a harcot a termelő a kalászosokban a gyomok és kártevők ellen? Vannak-e a gyakorlatban bevált tippjei, praktikái, kedvenc készítményei...

Zamir és Mavrik

Zamir és Mavrik

Biztos lehet a hatékonyságukban: közös erővel a repce – és a méhek – védelmében.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 17. 10:03