Zaffrani napraforgó betakarító adapterek szinte minden kombájntípusra!

Agro Napló
Az olasz Zaffrani cég magyarországi kizárólagos forgalmazójával együttmûködve már több mint tíz éve értékesíti napraforgó betakarító adaptereit hazánkban.  


Ezek a berendezések újszerû szerkezeti megoldásaiknak köszönhetően képesek nagy hatékonysággal, a növénysoroktól független haladási iránnyal is betakarítani a termést. A legkedvezőbb hatásfok a sorokra kb. 25–35 fokos szögben történő munkavégzéssel érhető el. A kíméletes felszedő és vágószerkezet minimálisra csökkenti a szemveszteséget, ebből eredően a későbbi árvakelést is. A fejeken csak csekély mennyiségû a szármaradvány, a kombájn hatékonyabban tud dolgozni, tisztább lesz a betakarított termény. Az ötletes kialakítású, egyszerû meghajtó szerkezet jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé, valamint biztosítja, hogy kisebb átalakítással a legtöbb kombájntípusra adaptálható legyen a gép. A kialakított méretlépcsőből nem az egymenetben levágandó sorok száma szerint kell választani, hanem a mûködtető kombájn teljesítménye alapján, ami megint csak a hatékonyság növelését szolgálja.

 


 

 





ÚJDONSÁG!



A Zaffrani gyár, tekintettel az egyre erősödő piaci keresletre, ez évtől megkezdte a szárzúzóval is ellátott sorfüggetlen napraforgó betakarító adapterek készítését. A két legjobban keresett típusra – a 600N és a 740N-re – fejlesztették ki a szükség esetén könnyen le- és felszerelhető szárzúzó egységet. A függőleges tengelyû zúzókések mechanikus meghajtásúak, a vágási magasság állítható.



Az alapgéphez hasonlóan a szárzúzó egység karbantartási költsége is csekély, a megbízható és hosszú idejû mûködés mellett.



A betakarítási időszakban, természetesen az időjárás és az érés függvényében az ország több pontján is lehetőség nyílik a sorfüggetlen napraforgó betakarító adapter mûködés közbeni megtekintésére. A bemutatók helyszíneiről és a későbbiekben az időpontokról a kizárólagos magyarországi forgalmazó honlapján találhatók információk.

 


 

 


 

 


www.penda.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hikari – válasz a magas energiaárakra

Hikari – válasz a magas energiaárakra

Hazánkban a napraforgót és a repcét deszikkálják a termelők a legnagyobb felületen. A napraforgót a vetésterület kb. 30–40%-án, időjárástól függően, k...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?