UMG - Újgenerációs mikroelemek a starter mûtrágyák palettáján

Agro Napló
A Fertilia Kft. novemberben sajtótájékoztatót tartott a piaci bevezetés elõtt álló UMG MICRO termékcsaládjáról.  

Várszegi Erikától, a társaság cégvezetőjétől megtudtuk, hogy az UMG elnevezés mögött (Új Mikroelem Generáció) a cég által évek alatt kifejlesztett új gyártástechnológia és sokéves kutatómunka áll, aminek eredménye egy, a kategóriájában teljesen egyedülálló termékcsalád.



„Újabb mérföldkő ez társaságunk életében, hiszen olyan egyedülálló, prémium kategóriás mikrogranulált starter mûtrágya gyártását kezdtük meg, mely hiánypótló a mai piacon.” – mondta.

 

 


 

 





Simon Péter, a Fertilia Kft. ügyvezetője felvázolta, hogy a starter mikrogranulátumok megjelenése mögött új agrotechnológiai trendek húzódnak. A klimatikus változások, és az egyre csökkenő vízkészletek miatt fellépő problémák extrém megoldásokra is képes mûtrágyákat kívánnak meg, egyedi tulajdonságú, tápanyaghordozó és hatékony felszívódást segítő készítményeket.



A cég felismerte ezt, és az UMG-technológiában rejlő lehetőségek kiterjesztésével megszületett az új startermûtrágya-család, melynek tagjai az UMG MICRO StarterMax, amely egy magas hatóanyag-tartalmú mikrogranulált készítmény, a szántóföldi növénykultúrák mindegyikére alkalmazható.



A növényspecifikus starter mûtrágyapalettán megtalálhatóak a négy fő szántóföldi kultúrára kifejlesztett, „talajélesztő” és tápanyagfelvételt segítő szerves anyag és szerves kelátkötésû mikroelem-tartalmú készítmények is, az UMG MICRO ZeaStart (kukoricára), UMG MICRO HeliaStart (napraforgóra), UMG MICRO TriticaStart (búzára) és UMG MICRO BrassicaStart (repcére). Hatásuk a robbanásszerû kelés és csíraképződés.



A saját termékkör-bővítéssel a cég jelenleg mindenféle növénytáplálási szakaszban tud mûtrágyát ajánlani: saját gyártású, egyedi igényekre szabható és növényspecifikus GramixNPK-t, MasSulfixot, FertiSolt, valamint az UMG MICRO starter mûtrágyát. A teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás magas hatékonyságot, egyedi, korszerû agrotechnikai megoldásokat kínál a termelőknek.





A vállalkozás az új termék piacra kerülésével párhuzamosan további fejlesztések irányába is tesz lépéseket, jelenleg egy kettős hatású, talajjavító és tápanyagszolgáltató granulált készítmény kifejlesztésére irányuló projektre adtak be kutató-fejlesztő pályázatot.





A Fertilia Kft. az elmúlt években nagy figyelmet fordított a kifejlesztett termékeinek agrokémiai hatásvizsgálatára. A kísérleteket komoly kutatási háttérrel rendelkező intézetekben végzik: az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézetében, Martonvásáron, a Károly Róbert Főiskola Fleischmann Rudolf Kutatóintézetében, Kompolton.



Két év átlagában elmondható, hogy a kukorica esetében a termésnövekedés a kontrollhoz képest 20%-os volt, a napraforgó esetében 34%.



2012-ben elindult együttmûködés a Gödöllői Egyetemmel és repce-, búza-kijuttatástechnológiai kísérletek kezdődtek meg a Szent István Egyetem Gépészeti karán is.

 

-an-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ha drágul a műtrágya

Ha drágul a műtrágya

A műtrágyák drágulása és hiánya miatt a termelők figyelme az olyan technológiák felé fordul, mely során a növény gyökereinek erőteljes fejlődésével a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!