FOLYÉKONY PK STARTER – Vulcan Folyékony Turbó PK

Agro Napló
Elővásárlási ára: 69 990 Ft/tonna + áfától (kuponkedvezménnyel).

Mi a Vulcan Folyékony Turbó PK?

Ahogy az összes Vulcan Folyékony NPK, a Turbó PK keverék alapja is a melasz–vinasz szerves anyag. Kihagyjuk belőle a nitrogéndúsítást, mivel a termelők egyre gyakrabban folyékony nitrogént használnak. Vagyis, a Folyékony Turbó PK UAN oldatmentes indító starter, magas szervesanyagtartalmú foszfor-kálium és hozzáadott mikroelem-koncentrátumok keveréke.

Mennyi nitrogént kell adni hozzá?

A Folyékony Turbó PK önmagában is tartalmaz közel 3% nitrogént. Ez azt jelenti, hogy ha 400 liter/ha dózissal juttatjuk ki, akkor is 10–12 kg/ha menynyiségben jut ki nitrogén. Egy repce vagy kalászos esetében ez kevés, ezért 80–150 liter/ha dózisban javasolt nitrogénoldatot keverni hozzá, és együtt kipermetezni, bedolgozni. Így elérhetjük azt, hogy már ősszel 40–60 kg/ha mennyiségű nitrogén álljon rendelkezésre a szárak bomlásához és a növény részére, egészen a kora tavaszi fejtrágyázásig.

Vulcan Folyékony NPK-val indított repce 4 tonna felett lett, 2021-ben

Mikor kell kijuttatni?

A Vulcan Folyékony Turbó PK-t a talajmunkálatok előtt, a szárak bedolgozásakor érdemes kijuttatni. Hasonlóan, mint egy szilárd NPK-t, a kijuttatást követően pár napon belül kell bedolgozni. A tavaszi vetésű növények esetében már akár ősszel is kijuttathatjuk a szükséges mennyiség 70–80%-át, a maradékot pedig az indító nitrogénnel, tavasszal a vetés előtt.

Hogyan működik az akció?

A Vulcan Folyékony Turbó NPK-t kamionos tételben (24–25 tonna/kamion) 79 990 Ft/tonna + áfa áron lehet beszerezni. Ebből az árból 10 000 Ft/tonna + áfa levásárolható kedvezményt adunk, amelyet egyéb Vulcan Folyékony termésnövelőre lehet igénybe venni. Ennek eredményeként nemcsak oldott, a növény számára azonnal felvehető tápanyaggal indulunk, de olcsó és nagyon jól működő folyékony lombtrágyát is kijuttathatunk.

Miért jobb a folyékony, mint a szilárd?

A folyékony műtrágyák azonnal képesek tápanyagot biztosítani a fiatal növénynek. Magas szervesanyag-tartalmúak, jelentős mennyiségben cukrot is tartalmaznak, amelyek „életet visznek” az egyre kimerültebb talajokba. Hatóanyagában pedig nemcsak a foszfor–kálium–nitrogén hármast pótoljuk, de a mezo- és mikroelemeket is. Használatával egyöntetűvé válik a kelés, a bokrosodás, bomlik a szármaradvány. A folyékony Turbó PK-t kisebb dózisban lombtrágyaként is eredményesen használhatjuk. A klímaváltozás miatt a növényeknek sokkal jobban kell a stresszt tűrniük, amelyet csak sokkal jobb állapotú talajokkal tudunk elérni.

www.vulcanagro.hu/folyekony-npk
Szakmai segítség: 06-70-905-5000

  * Az elővásárlási ár 24 tonnás vásárlás esetén értendő és csak a Vulcan Folyékony PK termékre. Az akció keretében a VulcanAgro Kft. a termékek kiskereskedelmi árából 10 000 Ft/tonna + áfa mennyiségi kedvezményt, továbbá 10 000 Ft/tonna + áfa más termékre levásárolható (vagy beváltható) kedvezményt ad. Amennyiben a vásárlás nagysága 12–23 tonna közé esik, úgy a mennyiségi kedvezmény mértéke 5 000 Ft/tonna + áfa. A levásárlási kedvezmény a választott termék számlaértékének maximum 70%-áig vehető igénybe. A VulcanAgro Kft. az akció visszavonásának lehetőségét fenntartja. Az akció érvényes: 2021. 06. 09. és 2021. 08. 31. között. Megrendelését a VulcanAgro Kft. akkor tekinti érvényesnek és magára nézve kötelező érvényűnek, ha a megrendelést visszaigazolta és a vevő a teljes vételár 30%-át megfi zette. A feltüntetett árak nettó árak és az Ön telephelyére leszállítva értendőek. Az elővásárlásban való részvételt és annak feltételeit a www.vulcanagro.hu/elovasarlas oldalon találja.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
2+1 lombtrágya akció

2+1 lombtrágya akció

A lombtrágyázás lehet jó technológia, amivel tonnákkal többet is termelhetünk, és még a költségeinket is alacsonyan tarthatjuk. A 2+1 akciót azért csi...

Vulcan Folyékony NPK termékcsalád

Vulcan Folyékony NPK termékcsalád

Ilyen magas műtrágyaárak mellett nem lehet 400–500 kg/ha NPK-val és nitrogénnel indítani a repcék és a kalászosok termesztését. Ha úgy spórolunk, hogy...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?