Hír-Mix

Agro Napló
Elsõ alkalommal csatlakozott a Fertilia Kft. a Tavaszi Road Show elõadó táboráhozKÖNYVAJÁNLÓ

Első alkalommal csatlakozott a Fertilia Kft. a Tavaszi Road Show előadó táborához a Starter trágyázás UMG MICRO mikrogranulátumokkal tavaszi és őszi kultúrák esetén címû prezentációjával.



Az UMG MICRO starter termékcsalád magyar innováció, kifejezetten a magyar termőhelyi viszonyokra lett kifejlesztve, mely komplex hatóanyag-tartalma révén – ásványi nitrogén, foszfor, „talajélesztő” enzimek, szerves kelátképző és szerves kén – dinamikus kelést és csíraképződést biztosít a szántóföldi növények számára.



A Fertilia Kft. minden növénytáplálási szakaszban tud mûtrágyát ajánlani: saját gyártású, egyedi igényekre szabható és növényspecifikus Gramix NPK-t, MasSulfixot, FertiSolt, valamint az UMG MICRO starter mûtrágyát. A teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás nagy figyelmet fordít a cég a kifejlesztett termékeinek agrokémiai hatásvizsgálatára, a tavalyi évben a Szent István Egyetem Gépészeti karával és a Väderstad Kft.-vel közös együttmûködésben elindultak a repce-, búzakijuttatás technológiai kísérleteik.

 




 





KÖNYVAJÁNLÓ



Kádár Imre: A mezőföldi mûtrágyázási tartamkísérlet első évtizedének tanulságai (Akaprint, Budapest, 2012. MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet. 177 p. 99 táblázattal)



Kádár Imre: A mezőföldi mûtrágyázási tartamkísérlet tanulságai 1984-2000. (Akaprint. Budapest, 2013. MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet. 356 p. 210 táblázattal)

 

Eötvös Lóránd 1889. június 24-én tartott Akadémiai Elnöki megnyitó beszédében arra utalt, hogy az MTA alapvető feladata a tudomány és az irodalom magyar nyelven való mûvelése és terjesztése. Megállapítja: „Leghátrább állunk a tudományos kézikönyvek dolgában. A színvonalas magyar nyelvû kézikönyv ritka. Főként azok a szakkönyvek fontosak, melyek hazánkra vonatkoznak.”



Bővebben

 

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Drága mulatság az epertermesztés

Drága mulatság az epertermesztés

A téli és a tavaszi fagyok idén nem okoztak érdemi kárt a szamócaültetvényekben, így a termelők az átlagos hozamú évekhez hasonlóan, 700-800 hektárról...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?