MF TECHNOLÓGIA 2001:

Agro Napló
Hazánkban több száz általunk forgalmazott Massey Ferguson mezõgazdasági munkagép üzemel vásárlóink legnagyobb megelégedésére. A Raiffeisen Agrárház Kft és Márkakereskedõ partnerei nem csak szakmai hátteret, de az általa forgalmazott gépekre szervizszolgáltatást és eredeti gyári alkatrészellátást magas színvonalon biztosítja. Gépajánlatunkban arra törekszünk, hogy a különbözõ méretû és termésszerkezetû, valamint anyagi háttérrel rendelkezõ vállalkozások megtalálják a számára szükséges és legmegfelelõbb kivitelû és árfekvésû gépet.
Az AGCO konszernhez tartozó Massey Ferguson tavaly mutatta be legújabb modellsorozatait, melyek nagy sikerrel mutatkoztak be a nemzetközi kiállításokon. Emlékeztetőül, a legfontosabb alapinformációk az angol és francia gyártmányú MF erőgépekről:
MF 4200 52-110 LE 12/12 irányváltós („Power Shuttle” 24/24)és 18/6 „Speedshift” váltók MF 6200 75-135 LE „Dynashift”(„Power Control”) 32/32 irányváltós váltó MF 8200 145-260 LE „Dynashift”(„Power Control”) 32/32 és „Powershift Plus” 18/8 váltó
Massey Ferguson 2001-ben gyártásra kerülő traktorsorozatai közül a 6200 és 8200-as típusaihoz forradalmian új megoldásokkal rukkolt elő. A „QuadLink” egy olyan egyedülálló megoldású elsőhíd felfüggesztési rendszer amely rendkívül egyszerû megbízható és a kezelő által kikapcsolható, így minden munkakörülményhez alkalmazható. Egyszerûségéből adódóan minimális karbantartást igényel. A híd a traktor mellső tartó öntvényéhez egy erős központi királycsap által csatlakozik. Ez biztosítja a híd maximális mozgását a megfelelő stabilitás mellett. A rendkívüli „ollós” csuklós mozgást egy jól védett hidraulikus munkahenger mûködése biztosítja, amely a hídházba van ágyazva. Az automatikus vezérlő rendszer ugyanazzal az aktivitással mûködteti a felfüggesztő egységet, egyaránt nyitási és összecsukási helyzetben. A lengéscsillapítás a hidraulika körbe épített hidro-akkumlátorokkal történik.
A „Power Control”-al szerelt traktoroknál a „Dynashift” automatika gondoskodik a „Dynashift” fokozatok váltásáról anélkül, hogy a „Power Control” kapcsolókarját használnák. Ez egyszerûsíti a kezelést és növeli a hatékonyságot. Azt azonban fontos szem előtt tartani, hogy a „Power Control” kapcsolókar minden körülmények között prioritást élvez úgy, hogy a kezelő az automatikus váltást felülbírálhatja, ha úgy érzi, hogy manuálisan be kell avatkozni. „Speedmatching” Alapkiépítésû a „Dynashift Power Control”traktoroknál. Kiválasztható egy billenőkapcsoló által mely a kartámba került beépítésre. Bekapcsolt állapotban a „Dynashift“ legmegfelelőbb fokozata választódik ki, attól függően, hogy a kezelő melyik váltófokozatot vagy tartományt kapcsolta. „AutoDrive” Az „AutoDrive” opcionális kiépítés a „Dynashift Power Control” traktoroknál, amelyik automatikusan váltja a „Dynashift” fokozatokat, úgy ahogy a munkakörülmények változnak, vagyis alkalmazkodik a motorfordulat változáshoz ill. terheléshez. Két változata van : „ECO” módozat a könnyû, „POWER” módozat a nagy terhelést jelentő munkákhoz. Ezeknek az újításoknak az alkalmazásával jelentős üzemanyag takarítható meg és csökkenthető a hajtásátvitelre eső terhelés.
Kiadószelep vezérlő rendszer - „SMS” Az „SMS” egy „joystick” által vezérelt rendszer, mely gondoskodik a pontos átfolyási értékek és kikapcsolási időzítések vezérléséről. Max. 4 proporcionális kiadószelepet képes szabályozni és az üléskartámban került elhelyezésre. Megbízhatósága révén időt és költséget takarít meg.
A „joystick” egyszerû mozdításával a kívánt irányba lehet a rendszer beállításait elvégezni az igényelt hidraulikus funkcióknak és átfolyás értéknek megfelelően, majd a nyomógombbal ezek az értékek eltárolhatók. A karon levő jobb oldali nyomógombbal aktiválható a 3. vagy a 4. kiadószelep is, ha pl. több funkciós rakodó van felszerelve a gépre. A tulajdonos számára ez takarékos megoldás, így nem kell extra kiegészítőket vásárolnia egy felszerelendő többfunkciós rakodóhoz. „Dual Control” mellső és hátsó függesztő szerkezethez. A mellső függesztőszerkezet „Dual Contorl” a biztosítja a pontos vezérelést a mellső és hátsó munkagépek bemeneti és kimeneti pozíciónál. Mindkét munkagép pozíciója („talajra” és „talajról”) ugyanannál a pontnál lesz a szántóföldön. Ennek révén javul a munka minősége, egyszerûbbé válik a kezelés és csökken a hibalehetőségek száma. A táblafordulók kevesebb időt vesznek igénybe, mely nagyobb termelékenységet eredményez.
„TIC” vontatott munkagép szabályzás Az alsó vonószerkezetbe épített szenzor segítségével vontatott munkagépekhez is ugyanolyan vezérlési funkciók kapcsolódnak, mint a normál hárompontra felfüggesztett munkaeszközöknél. Egy egyszerû akivizálással az összes hárompont vezérelési funkció átirányítható a „TIC”-vezérlésre. Ez a megoldás ugyanazokat előnyöket eredményezi, mint a hagyományos hárompont felfüggesztésû munkagépeknél (vonóerőszabályzás, „Slip Conrorl” - kerékcsúszás szabályzás). Ha bármelyik téma felkeltette az érdeklődését, kérjük forduljon az Önökhöz legközelebb levő Márkakereskedőhöz, szakembereink készséggel állnak az Ön rendelkezésére. Gépajánlatunkban arra törekszünk, hogy a különböző méretû és termésszerkezetû, valamint anyagi háttérrel rendelkező vállalkozások megtalálják a számukra szükséges és legmegfelelőbb kivitelû és árfekvésû gépet.
MASSEY FERGUSON MÁRKAKERESKEDŐK AGROKER RT. Nyíregyháza 4400, Kinizsi u. 2 Tel: 42/342-211, Fax: 42/310-868
INNOVA-AGRO Kft. Baja 6500, Dózsa Gy. u. 11. Tel: 79/427-828 Fax: 79/427-699
Gyöngyössolymos 3231 Szurdok part 92. Tel/Fax: 37/500-080 Mobil: 20/9424-979
MAGTÁR Kft. Szolnok 5000, Konstantin u. 43. Tel: 56/510-030 Fax: 56/510-033
TOP-FARM Kft. Szentlőrinc 7940 Pécsi u. 1. Tel/Fax: 73/371-049, 73/371-134/16
MASSEY FERGUSON IMPORTŐR
Raiffeisen Agrárház Kft. Székesfehérvár 8000, Takarodó u. 2 Tel: 22/312-047, Fax: 22/310-422
Szekszárd 7100 Páskum u. 2. Tel: 74/418-811 Fax: 74/416-628
Győr 9026 Bácsai u. 138. Tel/Fax: 96/332-560
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?