2024. május 24. péntek Eszter, Eliza

Munkahelyteremtéssel járó iparfejlesztés a Fliegl Abda Gépgyártó Kft.-nél az Új Széchenyi Terv segítségével

Agro Napló
Az abdai Fliegl Abda Gépgyártó Kft. 2011 januárjában 132 millió forint regionális támogatást nyert az „Ipartelepítés” programban az Új Széchenyi Terv keretében. A 441 millió forint összköltségvetésű projektben 21 fős munkahelyteremtés mellett bővítette és korszerűsítette gyártóbázisát.

A Fliegl Abda Kft. a német Fliegl cégcsoport tagja. A cég mezőgazdasági pótkocsik, keverők, mezőgazdasági gépek, adapterek, biogáz részegységek, közúti haszonjárművek valamint ezek alkatrészeinek gyártásával foglalkozik.


A Fliegl csoport, három németországi gyárához, 1993-ban vásárolta meg a magyarországi negyedik telephelyét, amely a Győr melletti Abda településen található.

Az abdai gyár a cégalapítás óta forgalmában és létszáma is dinamikusan növekszik. A termelés ma már 35 000 m2 összterületű, folyamatosan bővülő csarnokokban folyik. A gyártási folyamatban megtalálhatók mindazon eszközök, melyek a mai vevői igényeknek megfelelő hatékonyságot és minőséget biztosítják.


A társaságnál gyártott termékeket az ipar és a mezőgazdaság számos területén alkalmazzák, melyek jellemzően exportpiacokon kerülnek felhasználásra.

A Fliegl Abda Kft. 441 millió forint összköltségvetésű projekt során 21 fő munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítette meglévő gyártóbázisát. Az infrastruktúrafejlesztést és építést magában foglaló komplex beruházás lehetőséget biztosított gyártóterületek bővítésére, korszerűsítésére.


A beruházás során a Kft. duplájára emelte az alapanyagraktár kapacitását és létrehozott egy új, 2000 m2-es festőcsarnokot. Az infrastruktúrafejlesztés keretén belül felújította meglévő aszfaltburkolatú útjait, valamint új utakat épített.             


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezek a legjobb magyar mezőgépek 2020-ban

Ezek a legjobb magyar mezőgépek 2020-ban

Január 24-én, pénteken tartották meg a Mezőgépgyártásunk sikeres korszakai és jövőbeni esélyei című konferenciát az AGROmashEXPO rendezvényen. A Gépip...

Egész éven át együtt növekedni

Egész éven át együtt növekedni

Lezárult a 2020. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow Termékfejlesztési díj pályázatainak bírálata. Az idei évben is hazai és nemzetközi díjakra lehetett ne...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?